[one_whole boxed=”true”]

Naam toertocht: zaterdag morgen rit

Auteur: Eric Harbers
Toerleider(s): Wim Nooteboom en zijn adjudanten
Strava link: 
Aantal KM: 74
Aantal leden: 10

Verslag:

Groep Nooteboom

Het is alweer 4 november, de 2e `gewone` zaterdagse ATB tocht met de tourclub en naast de WAM hebben we de Novon tocht en de tocht van Enter al gefietst.
De voorspellingen voor vandaag zijn goed, 14 graden en zon. Nou zonnig was het al toen ik beneden kwam maar nog lang geen 14 graden, de thermometer gaf nog minder dan de helft aan.
Bij de Reggehal vertrekken we met 10 man, 9 man op de ATB en Bert blijft zweren bij zijn veldrijder.
Na 10 minuten is de rug al behoorlijk vochtig maar het is heerlijk fietsweer.
Net voor tien uur komen we tegelijk met groep Anton als eersten aan bij Toontje. We zijn vroeger dan anders omdat we meer kilometers aan de andere kant van de Almeloseweg willen maken.
`t koffiedrinken is weer gezellig en Hans P heeft er bijna een zaterdagbaantje aan over gehouden.
Na de koffie wordt er gelijk al weer stevig doorgefietst en als we bovenop het eerste lastige klimmetje zijn hebben we het alweer lekker warm. Als we bijna bij het torentje van Palthe zijn blijkt onze veldrijder een leegloper te hebben. Onze vaste mecanicien is zoals altijd weer heel behulpzaam en onder genot van de nodige onzin is het euvel snel verholpen.
Tijdens dit oponthoud worden we bijna van de sokken gereden door ongeveer alle TCR leden die ook bij Toontje zaten en ons hier passeerden. (als bewijs hier een stukje film)

 
We gaan weer verder en leven ons lekker uit in de prachtige stukken die vorig jaar zijn aangelegd aan de kant van Hellendoorn.
Dat de vermoeidheid hier en daar zijn tol begint te eisen kun je merken aan de steeds langere stukken waar gewacht wordt totdat de groep weer compleet is.
Als we bijna het bos weer uit zijn en Rijssen in zicht begint te komen merken we pas dat er best wel een straffe wind stond. Over de Ligtenbergerdijk gaat zoals gebruikelijk het tempo weer wat omhoog maar nu begin ik de beentjes ook wel aardig te voelen.
Kwart voor 1 ben ik thuis en volgens mij spreek ik voor 10 man dat het weer een mooie fietsmorgen was.
 
Tot de volgende keer!
 
[/one_whole]