Gratis GPS kaarten

/Gratis GPS kaarten
Gratis GPS kaarten2014-12-17T22:30:43+00:00
[one_whole boxed=”true”]

GPS, Hoe haal je gratis kaarten binnen.

Ik hoor geregeld van TCR, leden. GPS, is wel heel mooi maar het is nogal kostbaar, en er komt nog van alles bij zoals Batterijen,  Oplader. Fietssteun, SD, Kaart. en Kaarten, zoals City Navigator Europe NT.Topografisch, Kaart Benelux. Ik weet wat de Kaartenkosten. Ik heb er zelf een aantal aangeschaft.

Maar er zijn ook gratis Kaarten, Open Street Maps, Wat mij op valt is de Kaarten zijn zeer gedetailleerd. De OSM, Rotadele. Doet het goed op de weg. De OSM, Lite. Doet het zowel op  bospaden en op de weg opvallend goed. Op deze Kaart staan ook de nummers van fietsknooppunten.

Wat ik TCR, Leden aan wil raden is het volgende.

Stel om welke redenen dan ook, dat je nog geen GPS, toestel  wil/kan kopen.

Wat je wel kunt doen is, gratis aan melden bij Garmin. www.garmin.com/nl/shop/donloads/basecamp Klik op Download [55,09] Bestand opslaan. [denk aan schrijf materiaal pen en papier voor wachtwoord en gebruikersnaam te noteren.]

Meld je ook aan bij Google. [rechts boven in de balk] Open Streed Map Wiki

Meld je ook aan bij www. Free worldwide Garmin maps from Open Streed Map

Nu je in het bezit bent van al dat mooie materiaal, kun je Kaarten bestellen zo als jij ze wil hebben.

Nu hoor ik je denken wat moet ik nu met dat spul ik heb geen GPS.

Wat je kan doen is voor je zelf een route/ track maken op je pc of laptop, en deze uit printen probeer het eens. En die Gps, die komt later wel, als je door het GPS virus bent besmet.

Het bestellen van de Kaart, 1. Generic routadle klik met linkere muis  het puntje aan.  2.klik het vakje 2 op none. 3. De vakjes met de werelddelen, klik op Europa nu zie je landsnamen. Bv klik op Nederland, schuif met de zijbalk de Kaart midden in uw beeld. 4 Is de Kaart voor u nog niet compleet? klik dan op vakje  Enadle, nu op de Kaart tegels aanklikken [tegel wordt blouw]    bv grensstreek Duitsland, grensstreek België, zo kan men ook tegels weghalen. [tegel wordt wit]

5 Zet je e-mail adres in het vakje, en klik op build my maps.

Nu is het wachten op 2 e-mails. Dit kan even duren in verband met de hoeveelheid aanvrage,+-1uur.  Als de Email binnen is. Klik op de Email voor installeren.

De Kaart, binnen 45 uur installeren. Doe je dat niet dan wordt de Kaart automatic verwijderd.

Je krijgt de mogelijkheid 2types van bestanden te openen. Kies voor installeren  Windows, of Mac.

Wanneer je het hebt gedownload  dan er op dubbelklikken  en installeren. De Kaart wordt automatisch in de installatie zichtbaar in Base Camp. En zo kan men ook de Kaart, OSM,Lite. binnen halen.

Bedenk winteravonden zijn lang en aanhouders zijn winnaars.

Succes, Peter.

 

 

 

 

[/one_whole]