EVALUATIE Dames FOS TCR 2019/2020

Auteur: Joke
Toerleider(s): Gerda/Joke
Groep: FOS
Aantal KM: 50
Aantal leden: 13

EVALUATIE Dames FOS TCR 2019/2020

Graag wil ik iedereen laten meegenieten van de bevindingen van de FOS groep.
Gerda en ik (Joke) hebben de dames om hun bevindingen gevraagd naar afgelopen seizoen ATB-en
Het was voor ons ook een sprong in het duister, we hadden geen enkele ervaring in het toerleiden en ik al helemaal niet in het bos. Gerda (shappoo).

Ik had wel gevraagd om een paar regels…… maar ja….. dames zijn vaak nogal lang van stof met praten maar…….
ook met schrijven, blijkt nu.

Hier de reacties.

Anneliese Voortman:
Nou dames….
Ik vond het super leuk om nu  lid te zijn van TCR ook al zou je er al bij gaan voor de leuke kleding (Hahahah).
Mijn ervaring was super leuk, veel plezier gehad met de tochten die ik heb meegereden. Nog wel een kanttekening voor mij zelf dan, dat ik niet meer de FOSgroep mee kan op woensdag vind ik wel jammer, want ik heb eigenlijk weinig dames in de afgelopen tijd ontmoet. Nu gaat ook een TCR groep op maandagmiddag van de Tourclub, maar die mannen gaan mij veel te hard om te beginnen. Dus besloten Mirjam en ook Joke een paar keer te fietsen, super gezellige middag gehad.
Ik weet niet welke mannen er op de racefiets gaan en hoe hard, misschien een FOSgroep op de maandag (hihihihi).
Dit laatste moeten jullie niet zien als commentaar hoor.
Groetjes.

Janine Goorman:
Mijn ervaringen met de FOS groep zijn zeer positief. Fijn om met een groep te fietsen en om andere routes te nemen die ik nooit alleen zou doen. Misschien een idee om het FOS-sen nog meer te promoten bij bijvoorbeeld de ladies run op 21 maart
of via facebook of andere media??

Brigitte Gerritsen Mulkes:
Ik ben erg positief over de FOSgroep. het is een mooie ochtend, veel gezelligheid, je komt nog eens op plekken die je anders alleen niet vindt. Ik krijg ook iedere keer tips tijdens het fietsen, dan gaat het over bochten nemen, hoe daal je veilig af, verkeersveiligheid enz. Ik heb zelf een redelijke conditie en kan voor mij verrassend prima meekomen, er wordt rekening gehouden met elkaar als het even niet gaat. Wel kan ik me voorstellen dat het voor sommigen te snel gaat, als je net begint bv. Ik ben voor een middag of avond op een andere dag , op ons tempo want dat houdt mij nu tegen om met de heren mee te fietsen. Dat kunnen we prima regelen via de FOS -app.

Jeanette van de Hengel:
Mijn bevindingen van de FOS groep zijn positief. Het is gezellig om met een groep te fietsen. Ik heb alleen op de woensdagmorgen gefietst en vind het jammer dat het de laatste keer MTB-en was. Maar de dames die voorop gaan weten elke keer weer een andere mooie route te rijden.

Gery Harbers:
Ik ben ook positief over de FOS-groep. In een groep fietsen is gezellig. Iedere week weer een andere samenstelling. Het is samen uit, samen thuis. Als het even niet gaat (vandaag) wordt er iedere keer netjes gewacht op elkaar. Deze app-groep vind ik ook handig, zo weet je altijd wanneer er mensen gaan en kun je mee. Elke week een andere route is ook mooi, zo kom je nog eens ergens. De tips die we onderweg krijgen daar heb ik zeker wat aan.

Arjanne Paalman:
Ik sluit me aan bij alle bovenstaande app-jes. Helaas nog niet veel mee kunnen fietsen door werk. Ben wel van mening dat het kan afschrikken als voor het eerste mee doet, het tempo ligt hoog. Als je weinig conditie of ervaring hebt, denk ik persoonlijk dat je de 2de keer niet mee meegaat. Ben benieuwd naar het racen in een groep, wil ik graag een keer proberen, maar dan wel met de beginners.
Fijne avond in het TOURHOES , gezellig!!!!!

Mirjam Witten:
Tja wat zal ik zeggen….. Ik vind het ZO gaaf om mee te fietsen. In het begin is het wat aftasten wie wat kan en hoever en hoe snel….. Ik kan me het standpunt enigszins voorstellen dat het snel gaat als je net fietst… maar er wordt toch vaak rekening mee gehouden… het is natuurlijk wel zo als je onder het fietsen niet zegt dat het niet gaat of dat het te zwaar is, dan lijkt het ook dat het allemaal goed gaat. Ik vond dat jullie goed fietsen en goed mee kunnen komen. Ik vind de saamhorigheid erg fijn en het is altijd gezellig met welke groep je ook mee gaat. De FOSgroep is natuurlijk speciaal vuur de ladies…… Ik kijk altijd uit naar de ritten op woensdagochtend. Nieuwe paden ontdekken!! Slingeren over heuvels en racen door de plassen….. GEWELDIG……

Gerda Janssen:
Ik vond het zelf ook leuk om samen te fietsen. Plezier gegarandeerd. We hebben geprobeerd om het tempo zo te houden, incl,. rustpauzes dat het voor iedereen te doen was. Mocht het soms te snel zijn gegaan, laat het dan vooral weten. het gaat vooral om het fijn samen fietsen. De hele winter gemountainbiked zonder één lekke band, één keer ketting eraf en één klein valpartijtje, dat is toch een prestatie op zich???

Mannen TCR,
Zoals jullie lezen is het voor ons een fijn succes geweest en hopen dat dit aanleiding voor nog meer dames is om met ons mee te gaan. (Zegt het voort……………)
Hebben jullie nog dames thuis of kennen jullie iemand die eigenlijk ook wel een keer mee zou willen fietsen?
Stuur ze woensdagmorgen naar het Tourhoes om 9.00 uur starten.
Woensdagmorgen gaan we voor de eerste keer op de racefiets, het gaat niet hard en ook nog niet zo ver.

Gerda/Joke