In memoriam Henk van Pijkeren

Op woensdag 1 juli 2020 is ons bestuurslid en hoofdtoerleider Henk van Pijkeren thuis overleden. Na een periode met drie zware hartoperaties en hoopgevende medische vooruitzichten, kwam zijn overlijden toch onverwacht. Voor Jannie, Henry en Dorien en kleinkinderen een onvoorstelbaar verdriet.

Ook binnen Tourclub Rijssen is de verbijstering groot. We verliezen in Henk een goed bestuurder, met een duidelijke eigen mening en een toegewijd hoofdtoerleider. Alles was altijd piekfijn voor elkaar. Veiligheid en voorzichtigheid stonden op de eerste plaats.

Wat nam de wielersport een grote plaats in bij Henk. Al vroeg maakte hij kennis met het wielrennen. Hij was een verdienstelijk amateurrenner bij CC75 en maakte indruk door het enorme tempo dat hij kon ontwikkelen. Later genoot hij van het begeleiden van zijn zoon Arjan. Door een tragisch ongeval van Arjan kwam hieraan een einde. Henk en Jannie vonden troost in het samen fietsen. Henk werd bestuurslid bij TCR. De functie van hoofdtoerleider was op zijn lijf geschreven. Wat kon hij, samen met maatje Jannie, genieten van het fietsen in Limburg en in het Schwarzwald in Duitsland. Menige vakantie werd daar doorgebracht. Aan dit alles is plotseling een einde gekomen.

 

Wat blijft zijn de fijne en goede herinneringen aan Henk en dank voor alle dingen die hij voor Tourclub Rijssen heeft gedaan.

Alle leden van TCR wensen Jannie, kinderen en kleinkinderen veel sterkte de komende tijd.