De eerste week van 2020 zit er op. De Nieuwjaarstocht was een succes, veel leden wisten de weg te vinden naar Het Tourhoes. Elk lid ontving als start van het jubileumjaar (40 jarig bestaan van TCR) een ¨buff¨ voorzien van TCR logo. Mooi gebaar van ons bestuur en ook nog eens ouderwetse gezelligheid, met de geur van gebakken hamburgers,  in het eigen clubhuis, een mooi gezicht. De speech van Anton blikte vooruit naar het komende jubileumjaar.

TCR is ook organisatorisch in beweging. De groepstoerleiders hebben vergaderd en uit de wandelgangen vernam de redactie, dat is besloten om terug te gaan naar opnieuw 6 toer groepen.

De nieuwe opzet van het clubkampioenschap/TCR kilometerbokaal is gestart met meer dan 30 leden, zij hebben de eerste punten en kilometers genoteerd. De redactie hoopt in de loop van het jaar periodiek te kunnen vertellen wat de stand van zaken is. Tijdens de Clubavond (ergens begin 2021) worden de klassementen en prijzen uitgereikt. Invullen van gemaakte ritten hoeft niet direct, mag ook later.

Clubkampioenschap.

Jos van Helden heeft het jaar 2019 beëindigd met een formidabele Strava stand van 24245 kilometer en mag zich officieus TCR Kilometer vreter noemen. Dit jaar heeft Jos nog geen meter genoteerd op Strava……. ¨All time high¨ Wout Klink met 26512 kilometer blijft echter wel DE Kilometervreter van TCR (in theorie had Jos 6 km per dag extra moeten fietsen om de 1e plek te bemachtigen….)

Niemand zal ontgaan zijn dat er meer vrouwen actief zijn binnen TCR. Het initiatief van Joke c.s. is dus niet voor niets geweest. Meer diversiteit geeft meer sfeer. De vergrijzing wordt iets minder snel grijs. Hoewel een dame aangaf ook niet meer ¨sliksplinter¨ nieuw te zijn…

Afgelopen week stond er een mooi stuk in TC Tubantia over TCR en de uitdaging om meer jeugd aan de club te binden.

6 Jan Jeugd TCR Tubantia
6 Jan Jeugd TCR Tubantia
6-jan-Jeugd-TCR-Tubantia.pdf
538.3 KiB
103 Downloads
Details
</>