Tocht Uitgelicht

/Tocht Uitgelicht
Tocht Uitgelicht2017-05-19T13:43:33+00:00

Uitgelichte toertochten


[one_whole boxed=”true”]

[toggles accordion=”false”] [toggle title=”Hans Poortman – MTB Marathon – 20 mei 2017 – Willingen/Hochsauerland” color=”Extra-Color-1″ id=”b1″] 

  • Hans Poortman – 53 jaar
  • Afstand: 95 kilometer
  • Type: MTB
  • Lokatie: Willingen

Hans, hoe kwam je op het idee om deze marathon te gaan fietsen?

Er bleek vorig jaar al voldoende animo binnen de club te zijn om eens aan deze Marathon mee te doen. Ik heb vorig jaar voor het eerst meegedaan en het was een prachtige, zware en vooral leuke tocht. De keuze om dit jaar weer mee te doen was dan ook snel gemaakt.

Is het de eerste keer dat je een dergelijke tocht fietst?

Deze mar
athon rijd ik nu dus voor de tweede keer maar eigenlijk heb ik de meeste ‘bijzondere tochten’ op de racefiets gereden. Voorbeelden hiervan zijn La Marmotte, De ronde van Vlaanderen en enkele keren Luik-Bastenaken-Luik. Ook heb ik aan diverse triatlons en duurloopevenementen meegedaan.

Met wie ga je de tocht fietsen en hoe gaan jullie het aanpakken?

We rijden de tocht met meerdere TCR-leden en iedereen rijdt zijn eigen tempo. Een aantal jongens zullen voor een mooie eindtijd gaan en anderen blijven lekker bij elkaar onder het motto van samen uit, samen thuis.

Heb je speciale voorbereidingen getroffen voor deze tocht?

Ik heb dit voorjaar de langere duurtrainingen afgewisseld met pittige trainingen op de dinsdagavond.

Wordt het ‘Anmaakn’ of ‘Uutjaagn’?

Ik ben altijd al een duursporter geweest dus ik ken mijn lichaam door en door. Ik wil de tocht dan ook goed gedoseerd gaan uitrijden. Opgeven is geen optie!

Zou je hetlogo_willingen.png wordt weergegeven anderen aanbevelen eens een ‘bijzondere tocht’ te rijden en waarom?

Zeker! Zoek de uitdaging eens op. Er is veel meer dan Overijssel en Drenthe. Daarbij is het ook nog eens erg gezellig om met zo’n club op pad te gaan. We vertrekken al op vrijdagochtend zodat we vrijdag alvast onze startnummers kunnen ophalen. Na een overnachting in een hotel staan we zaterdag vroeg op voor een ontbijt om vervolgens om 08:00uur gezamenlijk te starten.

Mittlere Strecke HP.jpg wordt weergegeven

[/toggle] [/toggles] [/one_whole]