Auteur: Jannie
Toerleider(s): Gerrit Lohuis
Groep: T4
Strava link:
Aantal KM: 150
Aantal leden: 15

Een tijdje terug vroeg Gerrit of we nog een dag gingen fietsen. Daar zijn we altijd voorin. Datum geprikt en op het Toerschema gezet Rondje Knobbel 150 km.
De weersverwachting vandaag zijn goed warm en veel zon☀️.
Na eerst eten ,krant lezen en aankleden dan de fiets gepakt om op weg te gaan naar het Tourhoes om te verzamelen.
De FOS dames stonden ook al klaar om hun rondje te fietsen.
Om 9 uur word het sein gegeven te vertrekken wij gaan met 13 heren en Henriet en ik oppad.
Over de Middeldijk achter Holten langs via Loo Bathmen Deventer over de spoorbrug en een stuk langs de IJssel koersen we richting de Veluwe. We naderen Vaassen en gaan door het bos Gortel ook altijd een mooi stukje. De Heide verliest zijn kleur al.
Zo komen we langzaam in Vierhouten aan voor koffie en Appeltaart bij Restaurant de Vossenberg.
Na gezellig even de laatste nieuwtjes door genomen ,wordt het sein gegeven we gaan weer verder.
We gaan nu Ri Nunspeet en gaan door het Zandenbos mooi rustige omgeving om te fietsen. We naderen T Harde en nemen de Knobbel ook zo lekkere bult om tegenop te fietsen. Als we boven zijn gaan we door het bosgebied de Dellen. En komen bij Wapenveld aan en verlaten we de Veluwe ,en gaat het Ri de IJssel naar Whije met het pontje.Hier gaan we lunchen bij de Loswal. De calorieën zijn weer aangevuld met Cola en broodje kroket en gaan we verder voor de laatste 40 km. Om 16.15 zijn we weer in Rijssen en staan er 146 km op de teller. Gerrit namens iedereen bedankt voor deze mooie dag op naar de volgende.