Paastocht Peuleke T2

Auteur: René Lammertink
Toerleider(s): René Lammertink
Groep: T2
Aantal KM: 110
Aantal leden: 16

Het is vandaag de eerste keer dit seizoen dat ik als toerleider van de T2 aan de slag mag. Met een blik op de weersvoorspellingen en een trigger van Eric Harbers om toch vooral aan de paaseieren te denken kom ik op het idee Het Peuleke in Rossum maar weer eens te bezoeken. Hier zijn vele opnamen gemaakt destijds voor ‘Van Jonge Leu en Oale Groond’.

Ik pak een oude route uit het archief, pas hem met Basecamp nog hier een daar wat aan en stuur hem rond in de T2 drivers app groep, zodat de meesten in de groep straks ook de route aan boord hebben. Een goede gewoonte denk ik binnen onze groep. Veiliger door minder misverstanden.
Zo dat is geregeld, nu de eieren nog. Het Peuleke oftewel Tram2 tegenwoordig is op dat moment gesloten en stuur maar een mailtje. De eigenaar reageert telefonisch direct. Er had zich ook al iemand anders gemeld van TCR, dus het was al geregeld. Nou, niet helemaal…Berend Schreurs blijkt zich ook te hebben gemeld. Even contact met Berend en we maken er weer een traditionele gezamenlijke actie van.

Het is vandaag droog gelukkig. De afgelopen zaterdag regende het bakstenen en was voor velen toch weinig van fietsen gekomen, waaronder ik ook. De route had ik daarom niet al te zwaar gemaakt.
Bij het vertrek in Rijssen tel ik 15 deelnemers en geef dat aan Berend door. Hij telt vervolgens de koppen van de T3 en stuurt Tram2 een sms-je. Alles geregeld.

We gaan op pad en er sluit nog een verlate nummer 16 aan. In het Opbroek moeten we een aantal wegwerkzaamheden omzeilen en gaan dan achter Wierden langs richting Aadorp. Ook daar ligt er een stuk weg uit en moeten we een klein stukje veldrijden met de fiets op de nek. Als we goed en wel weer op pad zijn richting Geesteren hebben we een lekke band van Gerwin. Hij is onze meester bandenplakker, dus dat komt snel en vlot goed….

Het gaat nu verder richting Manderveen en Vasse. In Vasse laten we dit keer de Hooidijk links liggen en zetten koers richting Nutter en nemen de Witte Berg. Vals plat en met de wind op kop ook pittig merken we. Via Oud Ootmarsum, Tilligte en Volthe arriveren we dan een half uur later dan gepland bij Het Peuleke. De T3 staat dan alweer op het punt te vertrekken. Berend meldt dat de eieren al betaald zijn. Ook weer prettig geregeld. We laten ons de eieren goed smaken en bij de kachel is het lekker warm.

Het grootste deel van de route zit er nu op. Nog een 35 kilometer te gaan na de pauze. De route loopt via Rossum en Weerselo. Het zijn bekende streken voor mij geworden inmiddels. In Weerselo weer een lekke band. Gerwin gunt nu de eer aan Bernd….Twee lege patronen plus een bezoekje aan het scooter center aan de overkant voor wat extra lucht verder kunnen we eindelijk weer op pad..
Bernd wil nu de kortste weg naar huis, maar ik maak een veelzeggend gebaar en hij mag nu een flinke kopbeurt doen, die wordt beantwoord met een ‘nu al…’ bij doordraaien. We nemen het allemaal niet te serieus en lachen er hartelijk om. Het tekent de goede sfeer in deze groep.

Het toch hoge tempo ondanks de hindernissen onderweg begint zich langzaam te wreken. Als een aantal jongens flink aanzetten op kop, heeft er toch iemand moeten lossen. We wachten even en zetten hem achter me neer in de groep. Ik ga het tempo nu aan banden leggen, zodat we met zijn allen thuis komen, en dat is nog een klus op zich. In Enter neem ik op de Ypeloweg afscheid van de groep en wens ze allemaal fijne Paasdagen.