Auteur: Mirjam Witten
Toerleider(s): Johan witten
Groep: T6
Aantal KM: 40
Aantal leden: 9

Vanochtend op pad met T6 met drie vrouwen en zes mannen
Tourleider J.W. begint al direct lekker door het bos achter de 2e heide te rauzen
J.K. crosst er lekker op los achter de Tourleider aan, daar geniet ze van, helemaal in d’r sas!!
De rest volgt vanzelf en doen het allemaal op hun eigen tempo “ vie loat ons niet gek maakn”
Zo touren we lekker door het bos en komen we aan bij Piet van’t Witte Hoes en daar drinken we wat water want het is best warm vanmorgen om te fietsen.
Zo vliegen we het bos in bij de padvinders en een van de dames mist nog maar net een gevarenbord “dit loopt met een sisser af” We slingeren door naar een paar mooie drassige paden waar onze kuiten even lekker worden warm gedraaid “heerlijk” zo komen we aan bij de markeloseweg en wordt er even gewacht op achterblijvers. We staan in dubio of de fietsbrug al open is maar kiezen ervoor om via de friezenberg te gaan, we komen onderweg veel lopers tegen en we worden sportief begroet door deze en gene!!. Zo crossen we door naar de Apenbergerweg en schieten daar het bos weer in. De klok word goed in de gaten gehouden want we gaan nog ergens koffie leuten dat hoort erbij!!. De groep blijft mooi bij elkaar en het tempo ligt goed, we slingeren wat over de friezenberg en gaan door de poort het koeien pad op en crossen er wat op los. De Tourleider heeft er de vaart goed in en de rest fietst volgzaam mee
We schieten het mulle pad op en doen ons best om de vaart erin te houden, aan het eind van het pad wordt er nog wat water gedronken en fietsen we een stuk van het pad naar de borkeld om naar de lindenberg te fietsen waar we koffie gaan drinken “wat’n mooi spulke “ hier kun ie brommers kiekn ;), de weg wordt vervolgd over de zuurberg, beuseberg, naar de holterberg, hier kun je mooi fietsen op al die mooie bospaden, vooral op de paden waar je eigenlijk niet mag komen, we zitten onder het fietsen te bedenken wat we de boswachter wijs kunnen maken als we er eentje tegen komen, dit is gelukkig niet gebeurd. We fietsen lekker door achter het Canadese kerkhof waar een paar diepe gaten zitten en daar moeten we natuurlijk wel even doorheen, de een fietst er zo door heen alsof ze het elke dag doen en de ander durft het niet aan en stapt af en gaat lopend verder, en als klap op de vuurpijl duikt er nog iemand met een mooie salto de kuil in doordat de voorrem net iets te hard werd in geknepen, dit liep goed af en onze weg werd vervolgd. We schieten een pad in en worden terug geroepen door een man met een hond die roept dat we daar niet in mogen, 4 van de groep zijn het pad al in maar de rest fietst om en we besluiten die paden niet meer te nemen, we rijden verder het bos in en wachten wat op de achterblijvers, dit duurt nog wel even omdat een van de dames onderuit is gegaan en het handvat van haar fiets is, er word even een bidon open gedraaid waar wat onderdelen en inbussleutels inzitten , de fiets wordt weer gemaakt en we kunnen weer gaan de dame in kwestie heeft een pijnlijke heup en hand maar ze bikkelt door.
Zo komen we al slingerend aan bij Rijssen en vervolgd een ieder zijn weg. Het was weer een mooi ritje deze dag.
Zo beleef je elke keer wat anders en blijft het leuk om te fietsen samen.