Auteur: Rob Smit
Toerleider(s): Gerard Mulhof
Groep: T4
Strava link:
Aantal KM: 80
Aantal leden: 15

Verslag: Met een nachtelijke temperatuur die gelijk was aan wat het normaliter overdag zou zijn in dit seizoen was het ‘s ochtends ook al heerlijk qua temperatuur. Noch een winterbroek noch beenstukken waren nodig. Het zomertenue kon weer uit de kast gehaald worden voor een zomers wintertochtje.
Dat de temperatuur niet echt echt normaal was (maar ja, wat is eigenlijk normaal?) bleek ook wel uit de drukte bij de sporthal om op de weg te blijven. Meer fietsers hadden de racefiets weer van stal gehaald; een volgende keer kan de mountainbike wel weer gebruikt worden.
Zo gingen we met 1 vrouw en 14 man op weg. Een ongekend grote groep voor een wintertocht. Er werd nog even gevraagd of het nodig was om te splitsen, maar dat gebeurde niet. In het winterseizoen rijden we met elkaar, ongeacht in welke groep je ‘s zomers fietst, en is het aanpassen qua snelheid en is het “samen uit en samen thuis”. En de groep was ook niet groter dan 16 fietsers.
Gerard had een tocht door de Achterhoek voorbereid. Over prachtige rustige wegen fietsten we onder heerlijk zonneschijn. Na het doorkruisen van Laren werd even een pitt stop gemaakt. Een aantal had de armstukken aan en daarvoor werd het toch te warm. En verder ging het in een mooi tempo onder gemoedelijk bijkletsen door de Achterhoek.
In het Wapen van ‘t Medler, tussen Vorden en Ruurlo, wilden we koffie drinken. Op de deur hing echter een het bordje ‘gesloten’, maar de koffie bleek toch gereed te staan. Na de koffie ging het weer verder en kwamen we na 80 kilometer weer in Rijssen.


BuienRadar