15/10 – Pultrum ATB (oud & nieuw)

Naam toertocht: Pultrum ATB

Datum: 15-10-2022
Auteur: Joke
Toerleider(s): Joke Gerda Mirjam
Groep: [groep] Aantal KM: 30
Aantal leden: 3

Pultrum ATB.
Zaterdagmorgen 6.30 uur mijn bed uit, wassen, aankleden en eten.
Het is nog hartstikke donker als ik mijn ATB uit de schuur haal en richting Rijssen fiets.
Eigenlijk moet ik de lichten monteren, maar daar is het nu te laat voor 😏
Ik duik halverwege Rijssen het bos in om op een klein stukje van op de route te komen.
Daar zijn de vrijwilligers al bezig om de route compleet te maken, ik maak even een praatje en fiets weer verder.
Het is heerlijk weer en ik denk bij mezelf, kon ik maar gewoon doorfietsen, zó lekker rustig en mooi in het bos, de vogels fluiten er lustig op los en de route ligt er tip-top bij. Wat wil een mens nog meer. Was het op de hele wereld maar zo. Helaas !!!! Dat gaat niet op.
Aangekomen bij het Tourhoes zijn de andere 5 dames al aanwezig waarmee ik de inschrijving van deze morgen verzorg. Michiel G. Helpt ons om met onze eigen mobieltjes de scan-app te downloaden waarmee de deelnemers gescant en geregistreerd kunnen worden.
Na eerst een lekker kopje koffie/thee voor ons, druppelen de eerste deelnemers al binnen en dat loopt de komende 2 uur gestaag door. Veel deelnemers zijn al vooringeschreven en dat werkt prima. Om 9.00 uur ( het wordt 8.45 uur) kan er gestart worden met eerst een rondje door de manege en even verderop duiken ze de route op.
Wij genieten nog even in de manege van onze jeugdleden die voltallig aanwezig zijn om de route onder begeleiding te gaan fietsen. Mooi om te zien hoeveel plezier ze samen hebben zowel jongens als meisjes en ze alvast een paar rondjes door de manege te fietsen en kunstjes op de fiets te demonstreren. Daar kunnen wij (oudjes)😏nog wat van leren.
En dat gaat ook gebeuren, ik spreek met René af dat we een clinic voor de FOS dames gaan organiseren.
Dan is het de beurt aan ons, Gerda, Mirjam en ik gaan de korte route fietsen.
Als een soort bezemwagen. De route ligt er prima bij en de route makers (dit jaar hebben de “oude” atb.commissie de hamer overgedragen aan de volgende atb commissie) en samen hebben ze er weer een mooi geheel van gemaakt.
Stukken van de bestaande atb-route worden afgewisseld met grote paden of nog kleine bestaande paadjes.
Alles duidelijk gepijld. En dat kunnen wij echt bevestigen . Al horen we van de vrijwilligers dat sommige mensen die pijlen toch nog over het hoofd zien.
Even later op de route help Mirjam een gestrande atb-er (lek) met onze net opgedane kennis tijdens een “plakavond” om zijn band weer op peil te brengen met een patroon, het blijkt niet genoeg maar onze Duitse vrienden die weer aangefietst komen, geven het laatste zetje dat nodig is om de band weer met de juiste hoeveelheid bar te vullen.
Wij kunnen weer door en laten “onze” Duitse vrienden voor want die gaan veel harder dan wij en dat blijkt: een klein stukje verder ligt een van de Duitse jongens tegen een boom, uit de bocht gevlogen. Het valt mee en even later kunnen ze weer verder.
We komen al aardig in de buurt van de stop en na nog wat omzwervingen zijn we bij de Langenberg.
Hier worden we verwend met lekkere warme bouillon of ranja met een lekkere krentenbol en reepjes.
Ook kunnen hier kleine probleempjes met de fiets worden verholpen door Hans Bloemendal.
We stappen weer op om de laatste kilometers af te leggen. Dan komen we bij de trailers van Pultrum waar we doorheen moeten fietsen en afdalen via een aantal traptreden en dan door de stal waar de koeien ons verbaasd staan aan te staren. Dan de laatste kilometers en komen we weer uit bij het Tourhoes. We gaan samen nog even wat drinken en napraten. 720 deelnemers hebben de weg naar ons Tourhoes gevonden en genoten van deze goed georganiseerde tocht ( hebben we her en der nagevraagd, en alleen maar positieve reacties gehad).

ATB commissie “oud” en “nieuw” bedankt voor deze tocht.
en
Bedankt voor de leuke attentie👌