Auteur: Rob Smit
Toerleider(s): Gerard Mulhof
Groep: T4
Strava link: https://strava.app.link/eEclNVefVR
Aantal KM: 88
Aantal leden: 4

Verslag: Vorige week zaterdag was het ‘s ochtends nat en konden we niet fietsen. Dat was lang geleden dat de regen roet in het eten gooide. Naar mijn beleving was het met Theo de Rooij Classic, 2 juni, de laatste keer dat we met regen fietsten.
Vandaag konden we echter weer met de racefiets de weg op. Koning Winter lijkt voorzichtig toch de intrede te doen: het had gevroren. Dat betekende twee dingen. Ten eerste waren meer lagen kleding vereist. Ten tweede betekende het nog wat voorzichtiger aan in de bochten in verband met kans op gladheid.
Onze winter toerleider, Gerard, appte vrijdag om naar Tubbergen te fietsen. Naast Gerard en mijn persoontje waren ook Jan Peter en Geurt van de partij. Daar bleef het bij zodat we met z’n vieren vertrokken. In eerste instantie ging het met de nodige kronkels richting Wierden. Uiteindelijk kwamen we bij het kanaal en gingen richting de sportvelden van Bornerbroek.
Helaas moest Geurt afhaken omdat hij zich niet helemaal lekker voelde. Vanaf Bornerbroek zijn we dus met z’n drieën verder gegaan. Via mooie rustige wegen met een heerlijk zonnetje aan een strakblauwe lucht ging het richting Tubbergen. Uiteindelijk kwam Tubbergen in zicht, maar ook daar gingen we een extra ommetje fietsen.
Uiteindelijk kwamen we in het centrum van Tubbergen bij ‘t Oale Roadhoes. Deze bleek echter dicht te zijn. Dus naar een volgend café. Getuige de zooi om het café was het gisteravond erg gezellig geweest, dusdanig dat de uitbater nu druk bezig was met schoonmaken en geen koffie voor ons had. Ook het derde café in Tubbergen was gesloten.
We zijn daarom maar richting Vasse gefietst om halverwege te stoppen bij Droste’s. Hier was de koffie bruin en brandde de open haard. Jan Bakker is in Rijssen en omstreken bekend, want de uitbater doet de hartelijke groeten aan Jan.
Na de koffie zijn we verder gefietst naar Vasse om uiteindelijk weer op de geplande route uit te komen. Via Zenderen naar Bornerbroek en vervolgens met de wind in de rug naar Enter. Voor Enter kreeg ik echter een lekke band: verdorie het ging zo lekker. Nou ja, band verwisselen en verder maar. In Enter wederom gestopt want het voelde niet goed. Het bleek dat de achterband er niet goed om zat. Onder toeziend oog van een aantal seniore Enterse heren bij de viskraam de band weer goed gedaan.
Uiteindelijk zijn we na een mooie en gezellige rit weer veilig thuis gekomen. Geurt, hopelijk kun je een volgende keer weer de hele tocht mee fietsen. Alle drie weer bedankt, met name Gerard voor de route.


BuienRadar