19 jan – Zonder wintertoerleider op pad – prachtig berijpt

//19 jan – Zonder wintertoerleider op pad – prachtig berijpt

Auteur: Rob
Toerleider(s): Jan Peter / Rob
Groep: T4
Strava link:
Aantal KM: 80
Aantal leden: 2

Verslag: Het was zaterdag prachtig weer: koud, maar helder, dus de zon zal ook wel komen. ‘s Ochtends had ik met het uitlaten van de hond al gemerkt dat het niet glad was. Prima condities dus om weer de weg op te gaan. Heel wat betere condities dan 56 jaar geleden!
Aangekomen bij de sporthal stond Jan Peter tussen een massa TCR-leden op de mountainbike. Aan het begin van de week had Gerard al via de app bericht dat hij deze zaterdag niet mee kon fietsen. En het bleef bij ons tweetjes. Nou, we laten ons niet uit het veld slaan en gaan gewoon op weg. De keus was snel gemaakt: koffie in Ommen. Hoe we er komen zien we wel, eerst maar via Notter richting Hoge Hexel.
De velden waren prachtig berijpt.
Samen met de strakblauwe lucht en het zonnetje maakte dat erg aangenaam om te fietsen. Eveneens waren we blij dat we niet de wind van vorige week hadden, want dan was het wel wat zwaarder fietsen met de hele tijd kopwerk.
Al spoedig kwamen we in Den Ham om vervolgens naar de Beerzerweg te fietsen. In Ommen zijn we via Giethmen naar ons koffie adres gegaan. Heerlijk fietsen zo: samen bepalen we de route en het gaat met een mooi tempo.
Na ons kwamen al vlot nog drie groepen MTB’ers voor een kop koffie. We besloten om het bij 1 bak-kie te laten en gingen weer de fiets op. In Lemele besloten we achterlangs te gaan en kwamen uiteindelijk op een kuitenbijtertje, de Sanatoriumlaan. We lieten Hellendoorn voor wat het was en fietsten het mooie pad langs de Regge naar Hulsen. Ten slotte via de Klokkendijk kwamen we weer in Rijssen aan.

Dank Jan Peter voor de gezellige tocht. We hebben het goed volbracht, maar een volgende keer maar weer met de wintertoerleider.


BuienRadar


By |2019-01-19T20:07:10+00:00januari 19th, 2019|Toerverslagen|2 Comments

2 Comments

  1. Rob Smit 20/01/2019 at 15:43

    Zeker een mooie tocht, maar die foto hebben we niet genomen en ook het roodborstje (die op de foto staat -:) ) niet gezien.

  2. G. Mulhof 20/01/2019 at 15:00

    Een mooie tocht en nog tijd voor een mooie foto van een winterkoning of zoals ze in Twente zeggen een Kadolstermenneke.Prachtig !

Comments are closed.