Datum: 20-07-2019
Auteur: Redactie
Toerleider(s): Mathijs Scholten
Groep: T2
Aantal KM: 105
Aantal leden: 12

Verslag: Een redactioneel stuk in het verlengde van de officiële opening van ¨Tourhoes¨ kan niet ontbreken in de annalen van TCR.

Rijdend over het fietspad richting de manege, waarbij Mokie (hond type American Stafford) elke ochtend op exact dezelfde plekken haar blaas en darmen ledigt, wordt ondergetekende aangesproken door Gertjan Manenschijn, zijn vraag; zou TCR niet een clubhuis willen in de manege ? De vraag is simpel, maar lastig te beantwoorden door een lid zonder enige bestuurlijke verantwoording, het antwoord is dan ook dat de vraag wordt doorgespeeld aan de voorzitter van TCR. In de avond schiet de vraag weer te binnen en ontvangt Anton op zijn smartphone een whatsappje met de vraag van Gertjan. De rest is geschiedenis sinds gisteren beschikt TCR over een clubhuis. Dat ondergetekende ook nog eens de naam blijkt te hebben gekozen, waarvan de leden vinden dat dit de naam moet worden van het clubhuis, is niet zo zeer van belang, wel de prijs die aan de quiz was verbonden, stiekem was gehoopt op een jaar gratis consumpties in het Tourhoes, echter met de tegoedbon van Bike Totaal Bloemendal kan ook prima geleefd worden. Niet dat er een aanbetaling voor een carbonnen raspaardje in zit, maar een paar handschoenen moet lukken (zeker tijdens de Oudejaars- actie).

TCR beschikt sinds 20 juli 2019 over een clubhuis. Voor sommigen is dat wennen, bijna 40 jaar zonder en nu zo maar een clubhuis. Toch zagen we gisteren al een stuk van het bestaansrecht. Louis Strik die met zijn 5 spiksplinternieuwe aders door velen welkom werd geheten, Brigitte die ook haar verhaal kwijt kon, herstellende van een tia, Bennie Eekers die weer op de fiets zit na het aanbrengen van nieuwe knie gewrichten, Nico Spekenbrink herstellende van een zwaar enkel letstel. Het clubhuis waar leed en lief gedeeld kan worden. Zoals Robert Baan ooit eens opmerkte tijdens de lange revalidatie van zijn gecompliceerde heupbreuk, ¨je gaat niet naar de Sporthal om met de leden van je groep van gedachten te wisselen, maar wel naar een clubhuis¨. Een clubhuis waar leden elkaar kunnen blijven ontmoeten, ook als de  toerfiets op hoge leeftijd aan de wilgen wordt gehangen. TCR meer dan fietsen….

Het zal even duren om de loop er in te krijgen. De clubhuiscommissie zal voor de winter zeker activiteiten organiseren. Een GPS avondje, fietstechniek, voorbereiding toertocht etc.

Is het allemaal perfect, nee, maar wat is er mooier als leden er de schouders onder zetten, er zit veel expertise, een groot netwerk en kennis in de club. Het verbeteren van de vertrekplek zou een mooie uitdaging zijn, gisteren kletterde een lid op het ruwe asfalt, hij miste een richeltje.

Het Tourhoes, een prachtig initiatief van het huidige bestuur. Ook al ontkende Anton trots te zijn op het Tourhoes, bescheiden als hij is, maar stiekem…… tuurlijk !!!!

Oh, ja ook nog gefietst met de T2, mooi rit onder leiding van een uitstekende toerleider Mathijs Scholten, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Mathijs moet soms gedacht hebben dat een aantal doof is, pas na flink verbale herhalingen ¨draaien¨ gingen een aantal van kop.

Wel is er het vermoeden dat het tempo nog even flink omhoog zal gaan van de toerritten die over Rijsserberg eindigen bij het Tourhoes. Zo ging het gisteren, vanaf de rotonde raasden de klimgeiten richting Rijsserberg, gaven vanaf het joodse kerkhof nog even flink gas, brandden volledig op bij de hoge bank en moesten de eer aan de geduldig wachtende en loerende zestig plussers laten……  ¨Ja, maar jullie hebben de hele dag de tijd om te fietsen…..¨,  tja, klopt, maar laat ons nog even genieten tot het moment dat wij met een rollator en een hoofd vol met sterke verhalen elkaar in het Tourhoes ontmoeten.

gr. Gerrit Wessels


BuienRadar