Auteur: Tobias Kwast
Toerleider(s): Erik Dommerholt
Groep: T1/T2
Strava link: https://www.strava.com/activities/2727084328
Aantal KM: 116
Aantal leden: 14

Vrijdagavond zeer gemotiveerd de wekker gezet met de kennis dat het een mooie zaterdag zou gaan worden. En ja hoor, ’s ochtends werd ik al voor de wekker wakker door de zonnestralen die door het raam naar binnen schenen. Snel m’n ontbijt gemaakt en naar de manege gefietst. Aldaar werd het duidelijke dat er op deze schitterende dag verrassend weinig animo was van de T1. Na kort overleg werd er besloten aan te sluiten bij de T2.
De start was koud, maar gelukkig hield de zon ons goed gezind. En na een goed uur ging de gevoelstemperatuur gelukkig al wat omhoog. De T1 en de T2 waren mooi door elkaar heen verspreid over de groep waardoor er een mooi basistempo ontstond. Via rustige wegen reden we om Tubbergen heen. Waarbij we op 49km, op de Wittebergweg te Nutter, het eerste klimmetje tegen kwamen. Waar met een strak tempo omhoog werd gefietst. En na een korte sanitaire stop kwamen we aan bij ons koffieadres in Beuningen, waar we in de zon de nodige cafeïne hebben genuttigd. (Daar werd trouwens door Erik H. unaniem besloten dat ik voor deze week het tourverslag mocht schrijven.)
Zodra iedereen zijn arm- en kniestukken had opgeborgen in de achterzakken, vertrokken we voor het laatste stukje. De jongens van de T1 zochten elkaar duidelijk op in het tweede deel. En dat was dan ook te merken bij het 2e en tevens laatste klimmetje van de dag. Met een lichte bries in de rug, vlogen de kilometers voorbij en konden de sprinters zich opmaken voor de eindsprint, die vandaag maar liefst 2 finishes telde.
Op de Witmoesdijk won Geert D. de eerste sprint bergop op het viaduct maar moest later zijn meerdere erkennen in Maarten v/d B. die met een ultieme jump de winst naar eigen hand wist te zetten bij het welbekende bordje.
Tijdens het uit fietsen werd er nog even nagepraat en stilgestaan bij het feit dat volgende week alweer de laatste officiële wegrit van dit seizoen is, ook wel de “Kroegentocht” genoemd. Tot dan!

Enfin, mijn eerste tourverslag. Positief commentaar welkom 😉