22 sept-FOS-sluis Eefde

Auteur: Anneliese Voortman
Toerleider(s): Joke Knobbe
Groep: FOS
Strava link:
Aantal KM: 65
Aantal leden: 7

FOSRIT (7 Ladies),
Gisteren rammelde mijn telefoon met het bekende toontje van de Fos groep
Nou, mooi veel dames die morgen erbij zijn. Jammer voor diegene die moeten werken, of onze vakantiegangers..
Ik fietste naar het tourhoes wat een mooi temperatuurtje was het vandaag om 8.45 uur zouden we vetrekken, maar nog even wat bijgekletst .
We hoorden van 2 dames van ons dat het een super mooie ervaring was de 2 daagse tocht naar Wesel. Ze hebben erg genoten, en waren nog steeds enthousiast.
We gingen op weg, Joke was vandaag onze Tl – ster.
Maar liefst in totaal 7 dames wat gaaf en een nieuwe dame reed vandaag ook mee. Welkom Jannieke in onze FOS groep.
We reden om en om aan kop, mooi tempo prachtig weer. Beetje mistig over de weilanden, maar de toren van Markelo nog net te zien,
De mist trok al snel op en het zonnetje kwam te voorschijn.
Onze nieuwe aanwinst vertelde dat ze ook al triatlon had gedaan. Maar al een tijd niet meer had gefietst, ze moest even de stof eraf halen😂. Ze had ergens gelezen dat wij met een groepje fietste onder schooltijd dat sprak haar wel aan. Ze moest dan om 11.30 bij school staan. Nou dat moet lukken volgens Joke haar navigatiesysteem🤔.
We waren heerlijk aan het fietsen plotseling riep Joke we moeten keren, verkeerde afslag.
Luisteren naar de Navi, stukje verder begon het ding weer te piepen hij was wel erg van slag. Vandaag veel tractoren op de weg, er kwam ons ook nog een vrachtwagen achter op .
We zijn maar even opzij gegaan want de weg was wel erg smal. Kijk ik achterom ligt Brigitte in het gras, ik schrok maar gelukkig was er niets aan de hand. De vrachtwagen kon er mooi langs en wij weer verder, de Navi was vandaag ook erg van slag. Ik denk dat hij geen zin had.
En al gauw waren we bij het koffie adres ” Camping Het Waldhoorn”, wat een gezellige camping, overal tafeltjes met leuke rode kleedjes.
Koffie /thee besteld met een super vriendelijke mevrouw in de bediening.
Weer een leuk koffie adresje erbij, altijd goed om te weten. Nou dames zei Joke we moeten snel op schieten de tijd loopt verder. En ja, je voelt het al aankomen 11.30 thuis zijn 🙄.
Oei, oei denk niet dat het gaat lukken.
Dus hupsakeede de vaart erin houden, maar dat lukte af en toe niet. (tegenliggers kleine fiets paadjes en weer die grote brede tractoren..)
Ik zei al die moesten ze verbieden om op woensdag ochtend te laten rijden🤣.
We fietsten lekker door, iedereen beetje de klok in de gaten houden.
Maar helaas we hebben het niet gered om op tijd terug te zijn. Jannieke reageerde nog wel geruststellend, ze hebben nog nooit een kind alleen op straat gezet. En gelukkig peuter zat nog lekker bij de opvang filmpje te kijken.
Allemaal bedankt voor de gezelligheid, en Joke voor de mooie tourtocht.