Auteur: Joke Knobbe
Toerleider(s): Herman Baan
Groep: NVT
Strava link:
Aantal KM: 45
Aantal leden: 5

Verslag: De eerste Teunis-Novon tocht staat vandaag op het toerschema. Dit wordt de eerste officiële tocht waar ook de  “onze” nieuwe MTB route in is opgenomen. Ik heb de voorbereidingen hiervoor gedeeltelijke meegemaakt en ik kan u verzekeren dat het een puzzel was om de route te maken zo deze vandaag wordt gefietst.
Vanuit Enter kom ik aangefietst over de Rijssenseweg/Enterstraat, daar zie ik het mooie nieuwe spandoek van de tocht al hangen.
Deze gauw gefotografeerd en weer verder. Ik ga halverwege het bos vast in om te kijken hoe het bos zich heeft gehouden na de vele regen. Het valt alleszins mee, (op dit stuk althans) er zijn wel wat plassen maar daar kan ik wel omheen. Ik zie aan alle kanten de pijlen al hangen om alle deelnemers de goede kant op te wijzen. De temperatuur is prima om te fietsen en het is nog steeds droog.
Aangekomen bij Sportclub is Gerda al druk bezig om alles te installeren voor de inschrijving. Gauw een kop thee en dan kan ik mijn plek in nemen. Ik ga de gasten van harte welkom heten en wijs waar de inschrijving plaatsvind. Gelukkig kan ik weer vele gasten, bekenden en onbekenden welkom heten. Als we denken dat de meeste deelnemers zijn gestart dan gaan wij ook op pad. Samen met Herman Baan, Harry Thijssen, Henk Veneklaas en onze gastrijder uit Haaksbergen, Aad en ik. Samen met de commissie heb ik de route ook al 2x voor gefietst, maar het blijft een uitdagend parcours. Vooral door de vele regen is het zwaarder fietsen en de  vele klimmetjes brengen de boodschap wel over. Op alle plaatsen waar we tegen de MTB route in fietsen hangen waarschuwingen voor tegenliggers. Zo belanden we bij de eerste stop bij de Langenberg.
Lekkere warme bouillon en een krentenbol of stroopwafel naar keuze vindt de weg naar onze hongerige magen. Nog wat reepjes meegenomen voor onderweg.  Hier komen we in gesprek met een groep Belgen die in Markelo logeren en hier de tocht meefietsen. Zij zijn erg enthousiast over de route. Herman Baan legt nog even uit hoe ze de volgende morgen het beste naar de Holterberg kunnen fietsen. Ook daar willen ze een route gaan fietsen. Wij gaan weer verder en hier is het parcours toch echt wel modderiger dan het eerste gedeelte. Zo komen we zonder problemen bij de 2e stop alwaar de koffie klaar staat. Voor de liefhebber dan, ik neem een bekertje ranja met een koekje erbij. De Belgen staan hier ook weer en vragen of wij van hen een foto willen maken en dat willen we zeker wel. Wij maken ons op voor het laatste gedeelte en dat volbrengen we ook zonder problemen, alleen Aad maakt een buiteling en volgens Herman is deze niet meer waard dan een 6,5. Niet spectaculair genoeg is de uitleg. Volgende keer beter zullen we maar zeggen.
De laatste horde is de trap en die wordt door ons met gemak genomen. Nog een paar kilometers en we zijn weer bij de Koerbelt. Eerst de fiets afspuiten en dan een drankje halen. Gezellig even napraten.
Het weer heeft vandaag roet in het eten gegooid wat betreft de deelnemers. Ze zijn afgeschrikt door de vele regen van afgelopen dagen. (denken we.) Jammer !!
Ik pak mijn rugzak en ga nogmaals de MTB route op naar Enter.  Onderweg schiet ik nog wat mooie herfstplaatjes en dan na bijna 60 km. ben ik weer thuis.
Commissie het was het vele werk wel waard, jullie hebben er een mooie route van gemaakt.

Joke

2015 - Teunis Novon TCR ATB2015 – Teunis Novon TCR ATB