23/7 – T6 – Pré vakantierit

Auteur: Wim Grooten
Toerleider(s): Jan Bakker
Groep: T6
Aantal KM: 85
Aantal leden: 5

Pre vakantierit T6

Op zaterdagochtend 23 juli stonden, ook al omdat verschillende leden op vakantie zijn, 5 leden klaar om de pre vakantierit te rijden. Na het bepalen van de toerleider door middel van het oude ” ikke pikke porretje ” ging de groep op pad om via de prachtige omgeving van Laren en Vorden te belanden in Almen bij de Hoofdige Boer.
Dat we niet de enigste fietsers waren blijkt wel uit de foto’s. Heel aardige dames deelden met ons het terras en maakten van ons een foto. Jan Bakker vond dat hij niet achter kon blijven en portretteerde uiteraard ook de dames.
We wilden juist vertrekken toen een Indisch-Amerikaanse Nederlander ons aansprak om ook een foto van ons te maken. Hij vond het geweldig dat in Nederland zoveel mensen op een gezonde en sportieve manier bewegen en wilde dat graag aan zijn thuisfront in Californië laten zien.
Hij bleek al 22 jaar in de USA te wonen en had daar succesvol gewerkt aan zijn fortuin door het aan- en verkopen van grote lappen grond.
Een groot voordeel had hij, volgens hem tenminste, doordat Europeanen wel en Amerikanen niet over hersenen beschikken waardoor lucratief handelen voor hem heel eenvoudig was.
Wij denken echter dat hij, ondanks het feit dat hij een goed zakenman is, toch geen goede inschatting van mensen kan maken en dat de werkelijke verschillen, indien al aanwezig, niet zo groot zijn.
De tweede helft van de rit bracht ons via Harfsen en Bathmen weer in Rijssen waar voor ons een lekker koud drankje klaarstond.
Nog één opmerking:
Gezien het aantal deelnemers staan wij meer dan eens open om leden van de T5, die op één of andere manier graag een kilometer of 2 minder snel willen rijden, in onze groep op te nemen.
Jullie zijn hartelijk welkom.
En voor iedereen: een heel fijne vakantie !

Recente berichten


september 2023
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

BuienRadar


Berichten archief

open all | close all