Auteur: Joke
Toerleider(s): Jan Bakker
Groep: T5
Strava link:
Aantal KM: 70
Aantal leden: 8

Verslag: Weer die fiets!!!!!!!

Vandaag ga ik als gastrijder mee met de T5. Door leuke familieomstandigheden moet ik op tijd thuis zijn en ik wil toch graag even gaan fietsen.
De T5 bied die mogelijkheid voor mij, zij gaan niet zo ver, op het toerschema staat Lochem en vandaar weet ik de weg ook wel alleen naar huis (denk ik ????) als het toch te laat dreigt te worden.
We gaan met z,n achten op pad en Jan Bakker is de toerleider vandaag. In een lekker tempo fietsen we zo overal tussendoor richting Exel door het Ampsemsche Veld  naar Almen, echt mooie wegen en weggetjes, verkeersluw en veel asfalt.
Ook de temperatuur is prima, niet zo warm als gisteren maar mooi fietsweer.
Als gastrijder spreek je nu natuurlijk andere mensen als in de T4 en dat is erg leuk. Er fietsen in de T5 2 oud klasgenootjes van vroeger en we halen veel mooie herinneringen aan onze schooltijd op. We waren best wel pestkoppen erkennen we nu. Zelfs een leuke mop komt voorbij:
Een man vraagt aan zijn vrouw wat ze voor haar verjaardag wil, zij is erg fan van Max Verstappen, en zegt; Ik wil iets wat heel snel van 0 naar 120 gaat. De man antwoord dan, “Oké, dan weet ik wel het….. een weegschaal”.
We zijn inmiddels bij ons koffieadres aangekomen en binnen mogen we lekker in de chillhoek zitten.
Het blijkt dat Henk ten Hove jarig is geweest en hij trakteert ons op een lekker gebakje naar keuze.
Dat hebben we geweten, als je die notentaart op hebt hoef je geen middageten meer te hebben, maar……..
wel heel erg lekker! Ik ben liefhebber. (Dankjewel Henk).
Jan Bakker vertelt dat hij tijdens de ALV te horen kreeg dat  we een nieuw clubhuis krijgen en wel bij de Oosterhofruiters bij De Brekeld. Ook hier wordt positief gereageerd op dit bericht.
En wat hij heel belangrijk nieuws vond, is dat het bestuur de E-Bike toestaat in de komende tijd.
Tijdens de koffie komt……JAWEL………. daar is ie weer mijn nieuwe fiets ter sprake.
Sommigen was het nog niet opgevallen maar straks zullen ze hem beter bekijken. Weer moet ik bekennen dat ik de technische gegevens niet weet. Ik fiets erop en verder weet ik er niets van.
Hoewel het erg gezellig is moeten we weer vertrekken, ik moet om of rond 12.00 uur thuis zijn.
Als ik als laatste buiten kom staan de mannen allemaal rond mijn fiets en bekijken hem van top tot teen, van boven naar onder en van links naar rechts, het kan ieders goedkeuring wegdragen.
We gaan weer op pad en via Laren, Markelo naar Rijssen. Ik bedank Jan voor de mooie rit en de andere voor de gezellige morgen. Ik heb heerlijk gefietst. Halverwege sla ik af en via Elsen fiets ik het laatste stuk alleen naar Enter.
Op de kerktoren zie ik dat het 12.15 uur is en ik precies op tijd thuis ben.
Om 12.40 uur zit ik gewassen en gestreken klaar als onze dochter mij komt halen. Heren T5 het is dankzij jullie gelukt.

Joke