ijsseltocht Kampen

Auteur: Jannie
Toerleider(s): Gerrit Lohuis
Groep: T4
Strava link:
Aantal KM: 150
Aantal leden: 17

Een paar weken terug vroeg Gerrit Lohuis of we mee wilden op een Woensdag naar Kampen.
Ja natuurlijk altijd gezellig ,datum afgesproken en op het toer schema vermeld. 24 mei 150 km vertrek om 9 uur een uurtje later dan zaterdags.
Aan het einde van de rit vroeg Gerrit wie schrijft er een stukje, de mannen hadden het antwoord al klaar, kan niet schrijven alleen maar fietsen🤪, dus ben ik de klos maar.😆
Vanmorgen ontbijten ,klaar maken de fiets gepakt en dat naar het Tourhoes. Daar aangekomen staan de Fos dames klaar voor vertrek. Bij ons komt ook de een na de ander aan en kunnen we om 9 uur vertrekken met 17 pers 13 kearls en 4 dames waaronder Ria ,Marieke , Henriette en ikzelf.
We gaan Ri Holten Broekland, Elshof, Herxen hieraan we de dijk op Ri Zwolle langs het Engelse werk. Vanaf hier gaan we langs het andere stuk van de IJssel dat nieuw voor mij is .We komen bij de Vreugde hoeve aan voor de eerste stop. Dit is een biologische schapenmelkerij waar ze kaas maken mooie locatie ook voor de kinderen. Na de koffie stappen we weer op om verder te gaan over, onder langs de dijk Ri Kampen.
De brug bij het Reevediep over hier wijken we even van de route af, om een rondje door dit natuur gebied te fietsen ,op aan raden van Wout.
Bij Zande weer de route opgepakt Ri Zalk van Klazien , op naar Hattem en bij Banka op het terras gezeten en geluncht ,hierna weer verder langs de IJssel ook weer een nieuw stuk. Tussen Wijhe en Olst komt ons ook nog een ongeregeld zooitje tegemoet fietsen ,clubgenoten die ook een dagtocht fietsten. Bij Olst met het pontje over ,door de binnenlanden gaan we Ri Wesepe Nieuw Heten Holten en komen om 16.00 uur terug in Rijssen. Weer mooi 150 km in de benen voor volgende week TDRC.
Gerrit bedankt namens ons allen voor deze mooie tocht op naar de volgende .