[one_whole boxed=”true”]

Datum: 02-09-2017
T2
Auteur: Jeroen Nijkamp
Toerleider(s): Abraham
Groep: T2
Strava link: https://www.strava.com/activities/1164150075
Aantal KM: 128.3
Naam van de tocht: Met 9 weg en 8 terug..

De laatste zaterdag van de vakantie is aangebroken. Ook na 6 weken vrij hebben gehad is dat toch wel een dingetje..
Maar goed, de dag goed beginnen dan maar met om 7.50 vertrek naar de sporthal.
Rondje met Vaassen als verste punt is gisteravond op de app meegedeeld, want er stond Limburg op het toerschema.
Een paar man staat al te wachten als ik bij de sporthal kom. Wim twijfelt nog of hij mee gaat, want hij heeft feest van zichzelf vanmiddag, gisteren 65 jaar geworden (gebak zal nog wel volgen neem ik aan).
125 km?? Dan ga ik niet mee! Ach kom op Wim, doe niet zo flauw! waren de wijze woorden van onze toerleider van vandaag. Precies genoeg prikkel voor Wim om toch mee te gaan!
Vertrekken dan maar! Nee, nog 1 minuut. Tijd is tijd!
Klokslag 8 uur met 8 graden op de teller vertrekken we (WK, WJ, HN, HK, CB, JvdN, RL, EH, JN) via de Wijnand Zeeuwstraat en de Steenakkersweg door het hertenkamp naar Holten, Dijkerhoek, Lettele om uiteindelijk dwars door Deventer te fietsen over het (nieuwe?) fietspad.
Na Deventer gaat het over allerlei ondergronden en paadjes die nog nooit iemand gezien had richting Terwolde. Na Nijbroek over het Geersepad met wat bochten en opeens horen we: GRIND!! Te laat helaas voor Rene Lammertink, zijn voorwiel glijdt weg in een pak grind waar ze de toeristenweg nog wel mee hadden kunnen vullen….
Tijd om de schade op te nemen: wat schaafwonden en de knie kapot. En de fiets?? WK probeert de achter derailleur weer recht te krijgen, maar deze is zo beschadigd dat het afbreekt. Bellen naar huis is de enige optie…

Lekker zittend op een bankje in de zon laten we RL hier achter en gaan met 8 man verder.
Door Vaassen, Wenum en Beemte komen in de Vecht (nee niet in het water..) waar we bij Café de Groot op het terras neerstrijken. Lekker bakje koffie met heerlijke traktatie van EH die Abraham heeft gezien voor de vakantie, Eric bedankt!
Clemens verbaast iedereen door te melden dat hij volgend jaar 50 wordt, verbazing alom! De echte leeftijd wordt bekend gemaakt en iedereen wordt weer rustig..
Op de fiets maar weer, beenstukken en armstukken worden bij deze en gene verwijderd en daar gaan we weer! Met snelheden tegen en boven de 40 naar huis, maar ook op de terugweg weer gravelpaden, veel grind in de bocht en prachtige wegen met mooie vergezichten.
Langs het vliegveld in Teuge komen we door Wilp-Achterhoek, Posterenk, Bussloo en via Voorst komen we in Zutphen waar een elektrische biker even met ons optrekt en iedereen eruit trekt bij de stoplichten.
Via Eefde en langs Laren komen via een weg, waarvan ik me altijd al afvroeg waar deze heenging, uit bij de Wippert.
Over de Langstraat komen we op de Middeldijk waar in Rijssen een ieder zijn weg naar huis zoekt.

Abraham bedankt voor deze prachtige tocht, voor mij de mooiste tot nu toe!

[/one_whole]