Auteur: Rob Smit
Toerleider(s): Gerard Mulhof
Groep: T4
Strava link: https://strava.app.link/enZ4AKOJnR
Aantal KM: 70
Aantal leden: 9

Verslag: De temperaturen worden steeds meer passend voor het tijdstip van het jaar. Afgelopen week was het ook weer vochtig buiten. Ideale omstandigheden voor een nat moddertochtje door het bos, maar niet voor een aantal fietsers die op de weg blijven. Deze zaterdag waren er negen kerels op de racefiets. Een mooi gemêleerde groep waarin weer veel T-groepen vertegenwoordigd waren.
Gerard nam ons mee voor een rondje Neede. Via Herike-Elsen ging het richting Stokkum. Het was rustig weer qua wind en de zon scheen al heerlijk. Door het tijdstip van het jaar was de zon wel hinderlijk laag. Bij tijd en wijle zag je gewoon helemaal niets. Voorzichtig aan, hetgeen sowieso al moest in de bochten met de natte bladeren.
We kwamen in Diepenheim en fietsten door naar Gelselaar: vandaar verder rechtdoor naar Geesteren. Het ging allemaal in een mooi tempo onder een stralende blauwe lucht, gezellig pratend en doordraaiend. Voor de koffie nog even de beentjes testen op de Needse berg.
We waren bang dat de koffie nog niet bruin zou zijn en we daardoor een extra rondje moesten fietsen. Onnodige angst bleek, want het restaurant De Olde Mölle was al open.
Na de koffie ging het naar Hengevelde en door naar Delden. We fietsten naar Enter en waren met 70 km weer in Rijssen. Het was weer een mooi rondje fietsen met elkaar: dank heren, en dank Gerard voor het rondje. Vanwege het mooie weer besloot ik om nog een extra rondje te fietsen. Op Strava zag ik later dat ik niet de enige was die extra kilometers maakte aansluitend aan het rondje Neede.


BuienRadar