28/01 – T2 Kroondomein

Auteur: Michiel Gerritsen
Toerleider(s): Wim Nooteboom
Groep: T2
Strava link: www.strava.com/activities/8464720160
Aantal KM: 69
Aantal leden: 12

Woensdagavond stuurt Wim een appje in de groepsapp wie zaterdag mee wil een rondje mountainbiken door het Kroondomein. Uiteindelijk hebben zich 12 mensen om 8:00 verzameld bij het Tourhoes om de reis naar het landgoed van de koning te maken. De route is zoals gebruikelijk gedeeld zodat we allemaal de route op de garmin/wahoo hebben. Een ronde van een kleine 70 kilometer door de bossen en over de heide staat op het programma. Het is best fris maar tussen de bomen is het toch goed te doen.
Het begint rustig over bredere paden waar we prima 2 aan 2 kunnen fietsen. Er wordt gezellig gepraat en slap geouwehoerd. Op precies de helft van de tocht wordt er gestopt bij een hotel. De koffie en een flinke punt appeltaart smaakt uitstekend. Sommigen nemen nog een tweede bak koffie en daarna gaan we verder. Het zonnetje komt achter de wolken tevoorschijn. De dag wordt steeds mooier. Eric heeft de stop goed weten te verteren en gooit het tempo omhoog tussen de heidevelden. Het is er prachtig fietsen met mooie vergezichten. Na 3 uur gefietst te hebben doemt de parkeerplaats weer op en zit de rit erop.
Er wordt nog voorgesteld om op de terugweg een broodje bal te halen. Dat gaat er wel in na zo’n tocht. Na de koolhydraten te hebben aangevuld zijn we weer naar Rijssen gereden.
Wim bedankt voor het uitzetten van de mooie route!