Auteur: Herman Baan
Aantal KM: 45
Aantal leden: 2

Verslag: De mooiste zaterdag van de wekke. Waarom zul je dat je afvragen ? Vandaag een dreuge zaterdag en de jaarlijkse ATB tocht gesponserd door Hans, vrouw en zonen. Onderweg Hans nog wel gesproken maar na enkele bochten wist hij al niet meer waar hij was.
Nu de tocht zelf is weer bijzonder te noemen. Vele jeudige meisjes en jongens uit Rijssen en omgeving kunnen kennis maken met de TCR. Rene en Gerwin hebben de mannen van de T1 opgetrommeld om de jeugd te begeleiden.
Maarten heeft zelfs hiervoor een wedstrijd in Harderwijk overgeslagen. Na tienen en foto shoot vertrek de jeugdige meute met de begeleiders het bos. Tegen half elf worden ze verwacht op de Langenberg voor een traktatie.
Heren van de T1 chapeau voor dit initiatief.
De MTB organisatie, onder supervisie van JW is weken van tevoren al bezig om de route in kaart te brengen.Veel voorfietsen in kleine groepjes en dan het definitieve plan om te rijden. Geheimhouding is dan geboden om het verrassingseffect te bewaren.
Mooie commentaren komen na afloop binnen op hun groepsapp. Vele complimenten en het genieten om samen te MTB-en. Namen als Krisse-Krasse door het veld en anderen super mooie benamingen komen binnen.
Van alle deelnemers, meer dan 700 vandaag de complimenten.
Waar zijn we zoal geweest met ons allen. Starten bij het clubhoes en direct de bult op langs het hertenkamp tot aan de watertoren op de Koningsbelt. Achterlangs bij de voetbalvelden van Sportclub en bovenlangs de zandgaten het maisveld over weer na de Turfweg. Dan richting de 2E heide en naar beneden richting Bulhoes op trapvelde weer naar de heide en het Rijssenseveld in. Snap je het nog een beetje maar we toeren nu in het Riessenseveld en
Brekelsveld. Lang blijven we er niet en vele contreien volgen nog. Een korte samenvatting van alle landstreken om Riessen  wil ik jullie niet onthouden: Tichelwoark, Tweede Heide, Achter de Hoge Baake, Pongers, Ravijntjes, Atlethiek baan op de Koelbelt, Rijsserberg, Nieuwland, Andriespaadje, Tichelweg, Gat van Buisman van Mina met pony, de Vijvers en de Kapoene, Schwarzwald met Kleinzwitserland, Wittezand en de Biesterije, Elsenerveeld met de Langeberg en dan de Borkeld op. Op de terugweg weer de paden op over de Kruisbosch en Wakel richting de Venegge en Callunna weg. Van hier nog deur bos van Dannenberg en de Russe en stal roeke wij nu op afstand.

Enkele achterblijvers o.a. Burg-Haamstede op sleeptouw weer naar de eindbestemming geloosd. Dankbaar werk om samen met Joke vandaag weer de Sweepers te mogen zijn en lekker de hele dag buiten te zijn.

Alle kearls en vrouwleu van de organisatie hartelijke dank voor deze mooie dag.

Sportieve.groet

Sweepers.