erleider(s): Gerard Mulhof
Groep: T4
Strava link:
Aantal KM: 80
Aantal leden: 4

Ook op deze laatste zaterdag van 2018 staan om 09.00 uur weer de vaste  vier TCR – weggroepleden bij de Reggehal. Rob en ik hebben aan het begin van dit winter – wegseizoen met elkaar afgesproken dat we om beurten een verslagje schrijven van  de zaterdagritten van de winter – weggroep. Het was onze bedoeling om hiermee meer TCR leden over te halen om mee te gaan met de weggroep. …… Dat is dus niet gelukt. Het aantal deelnemers aan de mooie ritten van de weggroep is slechts een paar keer meer geweest dan de vaste vier.  Ik en Rob hopen dan maar dat onze verslagen van de afgelopen weken in ieder geval leuk waren om te lezen.
Gerard, Wout , Rob en ik hebben deze zaterdag weer veel zin in een mooi tochtje. Vandaag willen we rond kwart over tien in Holten zijn om aan te sluiten bij de jaarlijkse TCR oliebollen traktatie. Die willen we natuurlijk niet aan onze neus voorbij laten gaan. Gerard heeft als altijd een route voorbereid. Het is prima fietsweer voor op de weg. Een beetje wind maar een goed begaanbare en redelijk droge weg. We starten en zetten koers naar Enter. De winterweggroep blinkt uit in mooie prestaties maar vooral ook in gezelligheid. We praten elkaar gezellig bij. Door de vele vrije dagen van de afgelopen week hebben we allemaal ( ook de niet – pensionado’s) meerdere keren op de weg kunnen fietsen. Rob heeft een mooie tocht in Limburg gemaakt en is drie landsgrenzen over gefietst. Wout heeft zo’n 260 kilometer gefietst tijdens een tocht van randonneurs (BRM 200) van Boekelo naar Tecklenburg. Gerard heeft de route van vandaag voorgefietst en ik heb mijn gebruikelijke trainingsrondjes in de omgeving van Rijssen gemaakt. Al pratend zijn we snel langs Enter naar Elsenerbroek gefietst. Gerard verrast mij omdat hij richting Goor en Markelo enkele weggetjes heeft gevonden waar ik het bestaan niet van wist. Af en toe hebben we vals plat met de wind schuin tegen maar we weten toch een lekker tempo vast te houden. Via de Beusebergerweg en de Aalpolsweg komen we in Holten. Gerard heeft het eerste deel van ons rondje erg goed getimed, want we parkeren precies om kwart over tien onze racefietsen tussen de vele MTB’s bij Toontje. Binnen is het erg gezellig. Het is lang geleden dat we met meer dan vier personen onze koffiestop hadden. Jannie gaat rond met heerlijke ( Rijssense) oliebollen…. en nog een keer….. en nog een keer ….. en nog een keer.
Na deze gezellige oliebollen – koffiestop fietsen we verder . Het is goed fietsen op drie oliebollen. We zijn snel in Nieuw Heeten, Haarle en nemen de Tunnelweg. Ter hoogte van het Landal park stuurt Gerard ons rechts de Hofstedekampweg en daarna de Klinkenbeltweg op. Even nog een klimmetje dus op de Hellendoorse berg. We houden een lekker tempo vast en rijden via Hellendoorn naar Nijverdal, waar we de fietssnelweg nemen richting Wierden. Over de Schapendijk komen we in Notter en weer in Rijssen. Als ik met mijn racefiets de oprit opdraai, heb ik precies 80 km op de teller.
Een heerlijk rondje op de weg met een gezellige oliebollen – stop in Holten. Heren van de weg, bedankt voor de mooie rit op deze laatste zaterdag van 2018.
Allemaal een goede jaarwisseling toegewenst en een goed, gezond en sportief 2019 !!!!!


BuienRadar