29 okt – MTB tocht Junne

Auteur: Janwillem Pluimers
Toerleider(s): Wim
Strava link: www.strava.com/activities/8036518613
Aantal KM: 90
Aantal leden: 12

Verslag: Met de Dutch Masters of MTB in het vooruitzicht, begon ik rond 08:00 uur op zaterdagochtend nog in de schemer aan een rondje MTB Rijssen. Om 08:55 stond al een beste club te wachten bij ons clubhuis, dat kon ook niet anders met dit heerlijke weer. Perfecte weersomstandigheden om een paar uur te mountainbiken. Met z’n 12’en fietsen we om 09:00 uur richting Ommen, we volgden de Regge richting onze koffiestop na 33 km. Dit ging niet zonder obstakels, Wim leidde ons door gebieden met loslopende wilde paarden, koeien en door een weiland met hekjes en uitgebaggerde sloten. Het riet en de lange grassprieten zaten nog kilometers lang tussen onze tandwielen. Al snel kwamen we bij de eerste stop, restaurant de Nieuwe Brug in Ommen.

De goede punt appeltaart met slagroom en de verse bak koffie smaakte erg goed, met deze nieuw opgedane energie konden we de MTB route van Ommen aan. Een mooie, vlakke route door de bossen van Ommen waar een straf tempo werd gereden. Halverwege de bossen tikten we het keerpunt van de tocht aan: Junne.

Na zo’n 50 minuten lieten we de bossen achter ons om in de richting van de Lemeleberg te fietsen. De arm- en beenstukken werden door het warme weer uitgedaan. Op de terugweg pakten we nog een stukje Hellendoorn en de Sallandse Heuvelrug mee. Rond de 80 kilometers begon bij de meeste mannen de benen toch wel zeer te doen. “Hennig an doen jongens” werd ook meer dan eens geroepen tegen de mannen vooraan.

Eenmaal op de Lichterbergdijk aangekomen, werd er gekoerst richting het eindsprintje. Het sprintje werd al vroeg ingezet door onze toerleider die slim gebruik maakte van een voorbijkomende auto. We moesten onze laatste krachten gebruiken om een groot gat te dichten en de sprint voort te zetten.

Al met al een mooie tocht met prachtig weer, allemaal erg knap gefietst!