Auteur: Jannie van Pijkeren (T4)
Toerleider(s): Wim Nooteboom
Strava link:
Aantal KM: 75
Aantal leden: 17

Deze zaterdag is de afsluiting van het wegseizoen.
De wekker loopt af, ik kijk naar buiten, het dak van de bijbouw is bevroren.
Een blik op de thermometer zegt genoeg, maar wat meer kleding aantrekken dan we gewent zijn na het mooie zomer seizoen.
Henk heeft intussen de fietsen klaargezet, snel eten,wassen en aankleden, kost allemaal wel weer wat meer tijd, dubbel zoveel kleding aantrekken. We houden niet veel tijd over maar we zijn toch op tijd als we aankomen bij de Sporthal waar het al een gezellige bedoening is met een muziekje op de achtergrond. (Niet te hard i.v.m. de buren!)
Hier worden we ontvangen met koffie en koek, ook krijgen we een letter die aangeeft bij welke letter we moeten gaan staan.
Gerrit en Berend hadden letters aan de bomen gemaakt, vervolgens wordt uitgelegd dat we gemengd gaan rijden en wat verder de bedoeling is. Bij elke letter wordt een toerleider aangewezen, Wim Nooteboom is ons toerleider, groep Nj.
We gaan met 17 fietsers op pad, het eerste klimmetje wordt gepakt, de Rijsserberg.
Dan wordt gestopt bij het Overveen om de envelop te openen en wat vragen te beantwoorden, “Noem zo veel mogelijk merken racefietsen”, Gerwin mag schrijven. Daarna gaan we weer op pad over de Lichtenberg, fietspad door de Holterberg. De jonge garde neemt hier de benen om boven netjes te wachten.
Zo komen we aan in Haarle voor de 1e stop waar een goede verzorging voor ons klaarstaat, koffie met gebak, eieren, enz.
Het is hier een gezellige boel, groepen komen aan en vertrekken weer. Sommigen genieten even op een bankje van de zon. Waarschijnlijk zijn ze aan het ontdooien want het is erg koud vanmorgen en niet iedereen heeft daar rekening mee gehouden.
Wim roept zijn schapen weer bij elkaar om verder te gaan, we zijn een eindje op pad om tot ontdekking te komen dat we er een missen. Het verloren schaap heet Roelof. We maken ons daarover niet te veel zorgen die haalt ons wel in of hij sluit wel aan bij een andere kudde.
We fietsen verder ri. Heeten naar Holten, de zon krijgt meer kracht en het wordt wat warmer, lekker!
In Holten wordt gestopt bij een fietsenmaker want we hadden de opdracht om 10 binnenbanden te fotograferen, nu die liggen daar genoeg, ook moeten we 5 fietsen fotograferen met een fietsbel er op.
We gaan weer verder ri. Beuseberg om aan te komen op het punt waar de Bolsbeek in het Twentekanaal loopt. Dat is immers de opdracht! Hier worden we opgewacht door Berend en Gerrit om weer te happen in oliebollen en gebak en dit vervolgens weg te spoelen met frisdrank.
Er wordt ook een wedstrijd touwtrekken gedaan tussen de groepen, onze groep (Nj) heeft dat gewonnen.
We stappen weer op de fiets en rijden via Dijkerhoek naar Rijssen en komen aan bij het Honk.
Hier is het een gezellige boel met de accordeonist Gerrit Nijland en het genot van een drankje en een broodje bal.
Berend en Gerrit bedankt het was een mooie morgen!
Bij deze iedereen bedankt en zeker de toerleiders die iedere zaterdag weer een mooie route voor ons in petto hadden.


BuienRadar