Auteur: Rob Smit (T4)
Toerleider(s): Henk v Pijkeren e.a.
Groep: gemixt
Strava link: https://www.strava.com/activities/1872604745
Aantal KM: 80
Aantal leden: 80

Verslag: Vandaag alweer de laatste rit van het zomerseizoen en traditioneel dus de kroegentocht. Op de website stond deze week een berichtje dat het anders zou worden dan andere keren. Tevens hoefden we geen boterhammen mee te nemen. Dat belooft dus wat.
Op tijd bij de sporthal ging het gelijk al anders. Gerrit en Berend hadden een fuik gecreëerd en zorgden er zo voor dat iedereen een letter kreeg. Met de letters van de voornaam (en eerste letter achternaam) van onze voorzitter werd iedereen willekeurig in een groep gedeeld. Prachtig, dat is TCR: met elkaar en door elkaar, samen uit en thuis, gezelligheid.
Het was al mooi druk en de koffie/thee stond klaar bij de sporthal. Rond 8 uur was het toch tijd om te vertrekken. De groepen waren ingedeeld, maar iedereen wilde tegelijk vertrekken, zoveel zin hadden we. Gelukkig greep Gerrit in en ging iedereen in haar/zijn eigen groep op weg.
En man, man, wat was het koud. Uitgerekend in Twente was het vannacht de eerste nacht met nachtvorst, en dat voelden we. Maar, gebroederlijk (in groep O waarin ik zat, onder leiding van Henk van Pijkeren, waren alleen maar kerels) trotseerden we de kou. Via de Borkeld ging het naar Holten en op het industrieterrein moesten we stoppen. Lek? Technisch lek? Nee, er moesten vragen beantwoord worden!
Na koukleumend de vragen beantwoord te hebben ging het weer verder. De volgende stop was in Haarle. Hier stond de koffie en thee weer klaar, nu met slagroomgebak. Gerrit en Berend verwenden ons wel! Al ras ging het weer verder. De toerleiders wisten alleen waar ze naar toe moesten, de route mochten ze zelf bepalen. Dat kun je aan Henk wel toevertrouwen. Maar, ook nu weer moesten vragen beantwoord worden en foto’s genomen worden van fietsen met bellen en binnenbanden. Halverwege dus maar weer stoppen, waarbij de stop ook benut werd om de blazen te legen.
Via Laren en Lochem kwamen we uiteindelijk bij de volgende stop. Hier stond de overgebleven slagroomtaart, maar ook heerlijke oliebollen. Ook de eieren, die Berend vanochtend in alle vroegte had gekookt, waren nog niet op. De krachten moesten gemeten worden met behulp van een heuse touwtrekwedstrijd.
Het laatste stuk naar Rijssen ging via Markelo en De Borkeld zodat we met 80 km op de teller in het centrum aankwamen voor een drankje en een broodje bal achter in de zaal bij de katholieke kerk
Berend en Gerrit, dank voor de organisatie. Een erg leuk initiatief, TCR-waardig!

En volgende week gaan we vrolijk door met fietsen. Onze voorzitter zei bij het dankwoord dat we dan de bossen in gaan op andere fietsen. Voor de meesten geldt dat. Naast mij is er echter nog een aantal die op de weg blijven met de racefiets. We zullen zien wat voor winter het wordt en hoeveel we weer kunnen fietsen op de weg.


BuienRadar