3/7 – Wie sponsort Rinske voor hersentumoren?

Hoi,

Ik ben Rinske Strokap, sinds maart 2021 ben ik lid van de Tourclub. Ik probeer zo vaak mogelijk mee te fietsen met de jeugd op zaterdagmiddag en donderdagavond. Dat lukt niet altijd omdat ik ook op voetbal zit.
In coronatijd ben ik begonnen met mountainbiken op het parcours in Rijssen, omdat ik niet meer mocht trainen met de voetbal en toch fit wilde blijven. Ook had ik mij toen al ingeschreven voor Ventoux3, ik zou op 12 september 2020 samen met mijn vader de Mont Ventoux op fietsen en mijn moeder zou gaan wandelen om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. Ongeveer een maand voordat het evenement zou plaatsvinden werd het afgelast vanwege Corona. Dat was erg jammer, maar we hebben het in Nederland dunnetjes over gedaan. Toen was al wel de beslissing genomen om het jaar erop het opnieuw te proberen.
Op 28 augustus 2021 ben ik samen met mijn vader alsnog gestart om 6 uur ’s ochtends om de Mont Ventoux op te fietsen, helaas kreeg ik na 10km ofzo buikpijn en ben ik verder gaan wandelen. Om half 12 waren we uiteindelijk boven.
Ook dit jaar ben ik in training voor Ventoux3, we gaan op 9 september samen met heel veel anderen de Mont Ventoux op fietsen om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren.
Nu zul je denken, waarom gaat een meisje meedoen aan zo’n evenement? Nou, in 2005 kreeg mijn tante Joyce te horen dat ze een hersentumor heeft. En in 2015 is ze overleden, nu hebben mijn neef en nicht geen moeder meer en mijn oom geen vrouw. Om ervoor te zorgen dat minder mensen overlijden door een hersentumor probeer ik zoveel mogelijk geld in te zamelen zodat er een middel of medicijn komt waardoor een hersentumor niet meer dodelijk hoeft te zijn.
Wisten jullie eigenlijk dat wekelijks 28 mensen komen te overlijden door een hersentumor en dat het onder kinderen doodsoorzaak nummer 1 is?
Omdat ik zelf gek ben van de stroopwafels van Buurman en Buurman, proberen we geld in te zamelen door het verkopen van deze heerlijke stroopwafels. Ze kosten € 3 per zakje en de winst gaat naar ons goede doel. Je mag een mailtje sturen naar teamrejoyce@strokap.nl om te bestellen.
Als je niet van stroopwafels houdt, wat ik me niet kan voorstellen, kun je ook een gift over te maken via https://www.ventoux3.org/rinske-strokap-team-rejoyce

Elke dag dat er te weinig geld is voor onderzoek naar hersentumoren is er 1 teveel!!

Recente berichten


september 2023
Z M D W D V Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

BuienRadar


Berichten archief

open all | close all