30/3 – FOS – Saasveld

Auteur: Jannieke Groteboer
Toerleider(s): Joke Knobbe
Groep: FOS
Aantal KM: 63
Aantal leden: 11

Saasveld
De eerste FOSrit tijdens de zomertijd is weer een feit. Vanochtend bleek al dat dat de peuter, de kleuter en ik nog steeds niet helemaal omgeschakeld zijn. Dat zorgde voor enige hectiek in de voorbereiding, maar gelukkig was ik ruim op tijd op het afgesproken startpunt.
Daar aangekomen is het nog even wachten op Gerda die ook een hectische ochtend achter de rug heeft. Meteen na vertrek uit huis al een lekke band. Ik geef het je te doen! Gelukkig was haar redder in nood niet ver weg en kon ze voorzien van een nieuw wiel nog mooi aansluiten.
Met maar liefst 11 dames gaan we op pad. Tourleider Joke heeft weer een mooie route uitgezocht, waarbij ze zelfs rekening heeft gehouden met de windrichting! Hoewel best koud is het bijna windstil. Maar dankzij vooruitziende blik van Joke hadden we de weinige wind die er was op de heenweg tegen, zodat we op de terugweg windafwaarts konden fietsen. Topper die vrouw!
Direct na vertrek maak ik kennis met een voor mij nieuwe gezicht. Marieke fietst voor de tweede keer mee en is nu al voorzien van een heus TCR shirt. Ook Wendy is weer van de partij en al gezellig keuvelend kronkelen we door het Twentse landschap richting Saasveld. Zoals elke week komen we ook nu weer over wegen en paden die voor mij helemaal nieuw zijn.
In Saasveld houd het damespeloton halt bij bakker Schabbink. In de miezerige kou zie ik een tochtig terras staan. Het zal toch niet he? Tijdens de hectische start ben ik vanochtend mijn overschoenen vergeten, dus mijn voeten hebben wel wat behoefte aan wat warmte. Onze goed voorbereide tourleidster stapt de bakkerij in en wenkt dat we de fietsen aan de zijkant kunnen parkeren. Wat blijkt? Ze heeft die ochtend al gebeld met de vraag of we bij de bakker kunnen pauzeren. Midden in de bakkerij mogen we plaatsnemen aan een tafel.
Een kop koffie met appelkoek of kozak later stappen we weer op de fiets. Maar niet voordat Mirjam een levensgroot dilemma met ons heeft gedeeld: Wat te doen met het stuurlint? Bij haar zwart met roze fiets vindt ze een roze stuurlint wel ‘mooi, nen keer wat aanders’, meneer Witten denkt hier anders over, die wil bij voorkeur alleen maar een zwart stuurlint monteren. Maar wat vind de oplettende lezer? Een roze of zwart stuurlint? Mirjam leest het wel in de reacties! 🙂
Over bekende en onbekende wegen gaat het vervolgens op huis aan. Op de drempels in Azelo krijgt mijn zadel de kuren en verstelt zichzelf in een wat minder aangename stand. Om hier nu mee naar huis te fietsen is ook zo wat. De redding dient zich aan in de vorm van het imbussetje van Mirjam. Nu het zadel weer goed ingesteld is kunnen we weer verder. Via Ambt Delden, Enter en Elsen naderen we Rijssen weer via de Markeloseweg.
Het was een mooie ochtend!