Auteur: Joke
Toerleider(s): Dinand Kosters en Johan Witten
Groep: T4
Aantal KM: 50
Aantal leden: 25

Om 8.10 uur halen we je op, dat staat in de app van de T4. Het is al bijna gewoonte dat we worden opgehaald in Enter.
Ik stuur een app terug dat ik wel bij Johan Krake zal komen, dan hoeven ze niet twee keer in te laden. Helaas komt de boodschap te laat aan en staan ze toch bij mij voor de deur (hoor ik even later). Maar het is altijd prettig dat we worden opgehaald. Een lange rij bussen en auto’s staat bij Johan voor de deur met mensen die allemaal vandaag willen fietsen in het Springendal. Totaal 25 TCR leden hadden zich voor deze tocht gemeld. Dat wordt vast een mooie dag.
Het weer ziet er prima uit alhoewel het behoorlijk fris is en onderweg naar de start in Tubbergen zien we mistflarden over de weiden maar de zon doet erg zijn best om hier doorheen te breken. Het is werkelijk sprookjesachtig met de berijpte weilanden en dan die mistflarden zo hier en daar.
Aangekomen in Tubbergen bij recreatiepark “n Kaps,  staan hier ook al TCR leden die zich voorbereiden op wat komen gaat.
Louis is vandaag de Sjaak, hij heeft zijn fietsschoenen vergeten!!!!daarom gaat hij een wandeling maken in deze buurt.
straks bij de koffie ontmoeten we elkaar wel weer zegt hij.
Allereerst een kopje koffie en dan gaan we op weg. We fietsen in twee groepen onder leiding van Dinand en Johan. Inmiddels is de meeste mist al verdwenen en zien de de heuvelachtige omgeving al voor ons. Zo over de mooie glooiende paden fietsen tussen de weilanden door, roept Jans opeens, “Bennie!!!!! hier staat ook een wolkenfabriek. We zien inderdaad de mooie wolken van de kerncentrale van Lingen. De zon schijnt en de lucht is helderblauw die wolken steken hier mooi bij af. Van ver kun je ze steeds zien. Dan weer dichtbij en dan weer van veraf. We fietsen zo lekker in het rond al speelt de zon ons nog wel parten. Deze staat nog laag en dat is bij de tracks wel eens vervelend zo ondervind Johan K. die bij het verlaten van het bos, de wortel niet ziet en een buiteling maakt die geen gevolgen heeft voor fiets en man.
Zo al klimmend en dalend met prachtige vergezichten komen we bij een wat vroeger een bos was aan.
Twee mannen komen met ons in gesprek en vertellen dat ook hier een prachtig bos totaal is omgekapt, tot verdriet van velen in deze omgeving, Staatsbosbeheer is hier ook aan het werk geweest, WAAROM??????
We naderen zo langzamerhand ons koffieadres en zien de eerste groep zo’n paar honderd meter voor ons fietsen.
Maar aangekomen bij Koffiehoeve Springendal zijn wij de eerste die binnen zijn, waar is de 1e groep gebleven?
Johan belt met Dinand en het blijkt dat ze de afslag hebben gemist, maar ze zijn onderweg.
Wij bestellen vast koffie/thee en een heel lekker eigen gemaakte mandarijnen- of appeltaart. Deze zijn zeker de moeite waard. Even later komt de  andere groep ook binnen en ook Louis sluit zich weer bij ons aan.
Dan, “waar is Gertjan Gerritsen???”  “Hij was net nog bij ons” zegt Gerda !! Weer wordt gebeld en even later staat het verloren schaap weer bij ons. Afslag gemist. !!!!
Weer op de fiets is het even doorbijten, de Hooidijk is wel een klein kuitenbijtertje maar dan ben je ook gelijk weer op temperatuur. Ook nu weer mooie stukjes tussen de weilanden en bossen door en dan weer een pittige singletrack waarbij je wel goed moet opletten, voor je het weet mis je een bocht en daar lig je dan, het geeft geen problemen wel veel lol.
Zo al fietsend komen we al weer in de buurt van Tubbergen en zit deze mooie tocht er op. De fietsen worden in/opgeladen en zijn we het erover eens dat het een prachtige dag en tocht was met een leuk koffieadres.
Johan weer bedankt voor de organisatie, namens iedereen BEDANKT.
Joke