Auteur: Erik ten Hove
Toerleider(s): Bertus Dekkers
Groep:T3
Strava link:
Aantal KM: 89
Aantal leden: 9

Al voor in de week kijk ik naar de weersverwachtingen van het komende weekend. En die zien er niet zo heel positief uit. De voorspellingen geven aan dat het lage temperaturen worden en ook kans op regen of zelfs winterse neerslag. Dat ziet er niet goed uit voor zaterdag denk ik dan. Hopelijk valt het mee. En heel vaak blijkt toch maar weer “we zijn vaak te bang”. Ook deze zaterdagmorgen valt het reuze mee. Wel fris en een beetje wind, maar droog. Het was even afwachten of er wel een tocht werd gereden. Er waren leden die dag bezig met de Ronde van Overijssel, en ook leden aan het voorrijden van de Theo de Rooy Classic. Een App(je) op vrijdagmiddag gaf gelukkig het volgende bericht dat de gebroeders Dekkers een toertocht gingen fietsen.
Goed aangekleed (winters tenue) ga ik op pad naar de Reggehal. Daar starten we vandaag voor de laatste keer. In totaal gaan we met 8 mannen en 1 vrouw op pad. Het wordt een iets kortere ronde dan normaal zaterdags in verband met de RvO. Het wordt een rit naar het chauffeurs-café Frans op den Bult. Een aantal van de aanwezigen zijn daar al eerder geweest dit seizoen, maar dat maakt helemaal niets uit. Via Elsen gaan we richting Ambt Delden, Delden, Beckum, Boekelo, en komen we aan op het industrie en haventerrein van Enschede. De contouren van het Twente Stadion vallen dan ook altijd weer op. We fietsen over het Universiteits-terrein, waar nog even een blokkade op geworpen is in verband met een gehouden of te houden feest, maar we vinden onze route snel weer terug. We rijden nu door naar Frans op den Bult om daar de koffie en de meegenomen proviand te nuttigen. Wel even de fietsen goed op slot zetten wordt hier elke weer met nadruk gezegd. Per twee worden de fietsen gekoppeld. Hopelijk nemen onverlaten dan geen twee fietsen tegelijk mee. Als we zo binnen aan tafel de groep overzien valt het op dat we eigenlijk met de “oude” T4 aanwezig zijn. Waar zijn de anderen? Te koud????
We rekenen af als we de koffie op hebben en gelukkig hoeft niemand te lopen. De fietsen staan er nog allemaal. Via Deurningen, Saasveld, Zenderen, Bornebroek en Enter komen we uiteindelijk weer in Rijssen aan. Er zitten er dan ca 89 km op de teller. Een paar rijders willen toch nog vandaag de 100 km grens aantikken en rijden nog een stukje verder.
Het was een geslaagde tocht. Ik heb weer met volle teugen genoten. Bertus hartelijk dank voor de goede leiding en natuurlijk ook de andere teamgenoten bedankt.