Auteur: Rob Smit
Toerleider(s): Gerard Mulhof
Groep: T4
Strava link:
Aantal KM: 98
Aantal leden: 5

Ook deze eerste zaterdag in januari van het jaar 2019 gaan we weer gewoon de weg op met de racefiets. Het was licht vochtig met een stevig briesje, maar dat deerde vijf kerels niet de weg op te gaan. Gerard en Jan Peter zoals gebruikelijk, Wout was dit keer op de mountainbike, maar Henk en Frank waren dit keer ook van de partij.
We gingen op weg naar Neede. Via Enter ging het naar Hengevelde. Voor Hengevelde moesten we op een gegeven moment keren omdat Gerard een knus paadje naar rechts kende. Het leek alsof we op de koffie bij de boer gingen, maar het bleek een soort sluipweg die uitkwam op dezelfde weg als we gewoon door waren blijven fietsen in plaats van te keren.
Het ging in een mooi tempo met de wind in de rug. Het tempo was zodanig hoog dat we al rond 10 uur in Neede aankwamen. Dit was toch wel erg vroeg voor koffie dus we besloten een extra rondje om Neede te fietsen. Dat ging goed totdat we bij de nieuwe N18 aankwamen. De Garmin van Gerard wist met die N-weg geen raad mee, waardoor we uiteindelijk in Haarlo koffie hebben gedronken.
Via de app waren we vrijdag al gewaarschuwd dat we op tijd moesten zijn op de manege De Brekeld in verband met de nieuwjaarsborrel. Dus maar weer gauw de fiets op. We besloten Neede links te laten liggen en via Borculo, Gelselaar naar Diepenheim te fietsen. Vandaar ging het via Stokkum en Herike Elsen naar Rijssen.
In de manege werden we verwelkomd met heerlijke snert of bruine bonensoep. Na de toespraak van onze voorzitter gingen we huiswaarts om de fiets en vervolgens onszelf weer schoon te maken. Het was weer een mooi tochtje van wat hopelijk het begin zal zijn van vele kilometers in 2019.


BuienRadar