6/4-FOS-Ambsen

Auteur: Ria Willems
Toerleider(s): Joke Knobbe
Groep: FOS
Aantal KM: 60
Aantal leden: 10

Daar gaan we dan, mijn 1e verslag van een mooie woensdagmorgen.

Gisteren kregen we al een app wie het vanmorgen zag zitten om te gaan fietsen. Natuurlijk laten we ons niet kennen en hebben we allemaal zin om te fietsen. Weer of geen weer, wind of niet, het is gewoon woensdagmorgen en er moet gefietst worden.
Om 9:00 begonnen we met 10 dames en heel leuk weer 2 nieuwe gezichten erbij, Lisette en Margreet wilden ook graag mee om een keer te proberen. Helaas haakte Wendy snel af, er stond teveel wind. Ze is alleen verder gegaan en alsnog ruim 40 km alleen gefietst. Superknap gedaan!
De route was erg mooi, na een km of 20 geloof ik, eigenlijk geen idee waar we waren haha. Een noodstop, ik dacht wat is er aan de hand, wie heeft er lek of? Maar goed zelf altijd blik op oneindig en zie niks, maar aan de linkerkant van ons 6 herten in de wei. Die moesten natuurlijk op de foto, super!
Vervolgens weer vrolijk verder, nou ja met heel veel wind tegen er weer tegenaan. Maar met een grote groep en snel draaien, weinig last van de wind. Dat had Joke goed bedacht, eerste stuk vol tegen en daarna wind mee.
Ondanks de tegenwind waren we erg vroeg bij ons koffieadres, dus na ernstig overleg verder fietsen naar een ander koffieadres.
Na ruim 30 km kwamen we bij het koffieadres Hagman. Er werd meteen koffie voor ons gezet. Geluk voor ons allemaal, Maaike trakteerde, nog een keer gefeliciteerd!
Daarna weer verder en ging het vanzelf, wind in de rug! Complimenten voor Joke, het was weer een mooi rondje!
Met windkracht 10 hebben we dat weer mooi gedaan met z’n allen.