7 juli T3 Verrassingstocht – een `hoogtepunt`

//7 juli T3 Verrassingstocht – een `hoogtepunt`

Auteur: Martijn Meijer
Toerleider(s): Erik Borghuis
Groep: T3
Strava link:
Aantal KM: 100
Aantal leden: 20

Na een paar zaterdagen met andere bezigheden was ik vanmorgen op tijd present voor de Verrassingstocht. Aan de massaal toestromende TCR-leden was de grote animo voor deze tocht af te lezen. En het prachtige weer hielp natuurlijk ook mee. Alleen al voor de T3 meldde zich zo’n 20 man. In twee groepen ging we op pad richting de verrassing.
Al snel kwam de route me bekend voor. Eerder deze week had ik het mooie trainingsrondje van 20 juni nog eens dunnetjes overgedaan… en nu reed ik ‘m voor de 3e keer! Kennelijk heeft Gerrit Loohuis ons toen de Verrassingstocht alvast laten voorrijden, zonder dat wij het wisten 🙂 Via Rectum ging het naar Ambt Delden, waar we resp. de zijtak en het Twentekanaal zelf overstaken. In Diepenheim lieten we het trainingsrondje los door af te slaan richting Gelselaar.
Daarna doorkruisten we Nettelhorst (wie kent het niet) en zetten we na Markelosebroek weer koers richting Rijssen. De onderweg ingelijfde gastrijder Jos, die bij zijn club HTFC een dagje vrij had genomen, draaide mee alsof hij al jaren meefietste. Hij kon onze discipline op de weg wel waarderen, altijd goed om te horen! De klok liep tegen tienen dus keken we reikhalzend uit naar de verrassingslocatie. Tourleider Erik Borghuis zei achteraf dat hij nog even had gedacht aan het nabijgelegen KI-station. Maar bij de televisietoren sloegen we opeens linksaf en troffen we de T1, die zich al tegoed deed aan heerlijke koffie en appelkruimelvlaai.
Op aanwijzing van de aanwezig medewerker van Alticom, het bedrijf dat naast deze nog 23 mediatorens en 7 lagere masten beheert, mochten geïnteresseerden (dus bijna iedereen) na de koffie met 6 man tegelijk via de lift naar de 21e verdieping, om van het weidse uitzicht over het Twentse land te genieten. En genieten was het! Indrukwekkend waren ook de ruimten en installaties die we onderweg tegenkwamen. Enorme dieselgeneratoren, installatiekasten en leidingen zover het oog reikt. Een mooie ervaring om dit bijna 150 meter hoge bouwwerk eens van dichtbij te mogen bekijken. Een baken voor vele wielrenners, op precies 10 km fietsen van Rijssen.
Op de terugweg begonnen de benen van sommige leden toch wat te kraken. Erik maande de koprijders regelmatig om het wat kalmer aan te doen. Dat kwam mij niet slecht uit, mijn schoen schoot steeds uit het pedaal, wat achteraf gezien kwam door een afgebroken schoenplaatje. De route kwam me trouwens opnieuw bekend voor… nu reden we deel twee van de training in omgekeerde richting! We hebben in ieder geval een een prachtige route gereden, jammer dat bedenker Gerrit Lohuis zelf niet aanwezig kon zijn.

Organisatie, super bedankt voor deze mooie ochtend, die volkomen terecht de titel ‘Verrassingstocht’ droeg!


BuienRadar


By |2018-07-08T11:44:44+00:00juli 8th, 2018|Redactie|Reacties uitgeschakeld voor 7 juli T3 Verrassingstocht – een `hoogtepunt`