7 maart T3 – Start rit wegseizoen

Auteur: Erik ten Hove
Toerleider(s): Berend Schreurs en Johan Gerritsen
Groep: T3
Strava link:
Aantal KM: 85
Aantal leden: 14

En dan is het moment weer aangebroken. De start rit van het weg/race seizoen. We hadden het niet beter kunnen treffen met het weer. Oh ja zeker, een pessimist zal zeggen, het kan altijd iets warmer, maar de pessimist deleten we.
De weersverwachtingen waren al positief, maar als je dan s’morgens de gordijnen van de slaapkamer open doet en je ziet de zon, dan krijg je er toch echt zin in. We hebben het er de laatste MTB tochten wel over gehad, en dat was natuurlijk begrijpelijk door die mindere weekenden vol wind en regen. ” De eerste weg rit kan ook wel afgelast worden door te slechte omstandigheden, of wellicht gaan we dan door op de MTB, dat hebben we al met enige regelmaat meegemaakt” Echter je ziet maar weer, behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Ik kan vanmorgen gewoon de zonwerende glazen in mijn bril doen. Super.
Als ik aankom bij het tourhoes kijk ik verwonderd rond. Wat staan de aanwezige renners allemaal raar bij elkaar. Blijkbaar te maken met het paardenvolk van de manage dat ook aanwezig is op dat moment. Het kost even zoeken waar de groep zich in de meute bevindt waar je mee wil vertrekken, maar dat lukt. Overigens is die positie waar we staan niet optimaal voor de overige gebruikers van het fietspad. Maar ik ga er maar vanuit dat deze opstelplaats niet vaker voorkomt dit seizoen.
En dan geeft Berend het startsein. Via een klein om weggetje (klimmetje Rijsserberg) komen we aan op de Wierdense straat waar we uiteindelijk Notter in duiken. We komen door plaatsen als Daarle, den Ham en Stegeren, om uiteindelijk in Ommen de koffie te gaan nuttigen. Ondertussen hebben we al wel twee keer de kreet “LEK” gehoord. En de tweede lekke band koste 2 binnenbandjes wisselen en verlies in tijd. Maar ook dat kan allemaal gebeuren.
Tijdens de koffie bij de Nieuwe Brug praten over allerlei zaken, en zo krijg ik ook nog het volgende interessante weetje mee. Herman heeft via internet plakfolie op sterkte besteld die hij aan de binnenzijde van zijn fietsbril heeft aangebracht. Hierdoor kan hij goed op de navigatie kijken. Heel handig voor renners waar het dichtbij kijken wat lastiger wordt/is geworden.
Na de koffie vindt er een wissel plaats van toerleider. Nu is Johan aan het roer. Onder zijn hoede fietsen we naar Lemele om dat bultje te gaan bedwingen. Toch wel weer even wennen de eerste keer. Dan richting Hellendoorn en natuurlijk ook de Hellendoornse berg op. Als we boven aankomen volgt het commando “Rechts” en dan weet je dat ook de Holterberg aan de beurt komt. Die had ik de eerste rit niet zien aankomen.
Maar gelukkig, daar we veel tijd zijn verloren door de lekke banden gaan we er bij de Duitse Bocht af richting de Ligtenbergerdijk. Nog even flink doortrekken en we zijn weer terug in Rijssen, waar iedereen zijn eigen weg weer naar huis gaat.
Wat een heerlijk begin van deze niet “officiële” start van het seizoen. Want die begint bij de TCR op 28 maart.
Berend, Johan en alle overige deelnemers van vandaag,

Hartelijk dank en tot de volgende keer.