Auteur: Annelies Voortman
Toerleider(s): Ep Kamphuis
Groep: T5
Strava link: https://www.strava.com/activities/3881479170
Aantal KM: 85
Aantal leden: 9

Vrijdagmiddag. Jans is zaterdag tourleider, hij appt dat hij een rondje van 75 km heeft en vraagt wat we doen met dit warme weer. Er komt een voorstel om om 7.30 uur weg te gaan, in plaats van 8.30 uur. Hier komen veel positieve reacties op, dus zo gezegd, zo gedaan.

Zaterdag ochtend 7.30 uur. Bij het Toerhoes staan al veel man te wachten als ik aankom. Totaal zijn we met 21. Direct wordt er geroepen dat we gaan splitsen. Dat moet ook wel dan. Jans vraagt of Ep ook een groep meeneemt. Ep vindt het prima, en gaat voorop. Dat snap ik niet helemaal, Jans zou toch een rondje hebben? Maar goed, fietsen maar, in de voorste groep een keer, dat is een poosje geleden. Gerrit T. telt snel dat we met 9 man zijn. Ik denk, dan zijn die anderen met 12. Nou ja, dat moet wel goed komen. Dan kom ik er achter dat de anderen helemaal apart gaan! Dit is een groepje van de T5 dat wel wat harder wil fietsen dan de afgelopen zaterdagen. Mm, nou ja, veel keus is er al niet meer. Maar wat als ik straks dit tempo niet meer bij kan houden? Ik deel mijn zorg met oom Dinand, en die zegt dat ze mij wel op sleeptouw nemen als het niet meer gaat, maar dat ik het prima kan.

Met die motivatie trap ik moedig verder. Zo vroeg op de dag is het nog best lekker fris. We gaan de Borkeld over, om Markelo heen en door Diepenheim. Harry T. wil hier wel een ijsje halen, maar om 8.15 uur is dat helaas nog niet mogelijk. Dan maar zonder ijsje verder. We komen door Hengevelde en fietsen en stukje langs het kanaal. Dan heeft er iemand lek, en moeten we stoppen. Wel een vreemd soort lek, want de fiets wordt tegen een boom geparkeerd, en de fietser zelf verdwijnt ergens achter een ander boompje. Zal wel goed komen, wij fietsen iets verder om in de schaduw te stoppen, stilstaan in de zon is nu al warm. Na even trappen komen we in Delden, waar we dwars door het centrum gaan om te kijken of er zo vroeg al ergens koffie klaar staat. En ja, bij hotel de Zwaan kunnen we op het terras zitten en voorzien ze ons van koffie/thee.

Onder het koffie drinken wordt er gezellig gekletst. Stiekem luister ik even met de gesprekken van de andere tafel mee, dat gaat over snelheden binnen de TCR. Aan onze tafel gaat het over lange tochten fietsen: van hier naar Frankrijk, een route in Schotland, Italië, en over het Pieterpad lopen, huizen bouwen, van alles. Bij vertrek wordt nog even genoemd wat voor bedrag een medefietser in de T5 voor zijn fiets heeft betaald. En alsnog moet hij gewoon trappen! Dat gaan wij ook weer snel doen, want het wordt intussen al flink warm.

Ep roept dat we een stukje gravel krijgen wat achter het hotel ligt, maar dat we ons daar maar niks van aan moeten trekken. Iemand roept dat we straks ook door het water gaan, daar moeten we ons dan ook maar niks van aantrekken. Gemoedelijk fietsen we langs kasteel Twickel, de kortste weg naar Azelo. Dan door naar Zenderen. Gerrit K. meent dat hij hier nog nooit geweest is. Ik vertel dat ik het zelfs herken, dus dan moeten we er wel heel vaak langs gekomen zijn. Vlak voor we bij Almelo de grote weg weer willen oversteken, krijgt Harry lek. Nu echt de fiets. We installeren ons weer in de schaduw, en wachten tot de band gewisseld is. Intussen deel ik met Robert S. wat ervaringen van m’n werk. Als de band gewisseld is en we weer verder kunnen, zijn we eigenlijk nog niet uitgepraat, dus gaan we samen voorop en praten we verder. Dat had ik beter niet kunnen doen, op kop kletsen.. de viaducten lijken ineens best stijl. En de temperatuur vind ik ook niet meer zo aangenaam. Ik besluit om de rest van de weg achter Ep door te brengen. Zo ver is het ook niet meer. Vanaf Wierden gaat het iets makkelijker, en rond 11 uur komen we Rijssen weer binnen. Het was heerlijk, en fijn dat we eerder weg zijn gegaan!

Ep, bedankt voor de mooie route en de gezelligheid.
Oom Dinand, Johan A., Gerrit K., S, en T., Robert S. en Harry, bedankt voor de gezelligheid.
En allen een goed weekend verder.