Auteur: Rob Smit
Toerleider(s): Henk Dekkers
Groep: T4
Strava link: https://www.strava.com/activities/1827041969
Aantal KM: 117
Aantal leden: 16

Het was zaterdag weer prachtig nazomerweer, maar wel wat frisser en ook meer wind dan vorige week. Vandaag staat op de planning een rondje Epe. Het is weer lekker druk bij de sporthal. Ook de T4 groep dijt gestaag uit. We vertrekken vandaag met 15 man en 1 vrouw, waarbij aangetekend dat 2 vaste T4 fietsers vandaag niet aanwezig zijn.
We gaan via de Borkeld naar De Poppe om aldaar naar rechts te gaan. Al vrij vlot na de start had ik last van mijn beenstukken die afgleden. De grappen die je kunt verwachten over spillebenen volgden al snel. Op een gegeven moment de strijd maar opgegeven. Maar ja, dat is niet zo veilig fietsen. De groep werd daarom tot stilstand gebracht zodat ik de beenstukken kon opbergen.
Via Loo en Bathmen komen we uiteindelijk in Schalkhaar en gaat het via Deventer naar de IJssel. In Deventer is er nog enige verwarring bij het spoor wanneer we naar rechts moeten, maar dat loopt goed af. Langs de IJssel fietsen we naar Terwolde om dan naar Vaassen te fietsen. Via de Veluwse bossen komen we na 70 km in Epe.
In het centrum strijken we neer bij ijssalon Roberto voor een kop koffie. We wilden eigenlijk ergens anders koffie drinken, maar daar kwamen we niet vanwege een wegopbreking. De koffie smaakte prima en het was ook nog eens gezellig door een muziekgroep die een vrolijke noot speelde in het centrum.
De koffie smaakte trouwens niet alleen lekker, maar was ook nog eens zeer goedkoop: de tweede kop was gratis waardoor we maar 2,20 euro voor 2 koppen koffie betaalden. De bediening was niet snel, maar uiteindelijk hadden we allemaal 2 koppen koffie gedronken. De aanwezigheid van maar 1 WC creëerde een file. Er ontstond daardoor enige vertraging en dientengevolge onrust voor we weer de fiets op gingen.
Vanuit Epe fietsten we via Veessen naar de IJssel. Met het veer van Wijhe staken we de IJssel over. Via Broekland ging het naar Heeten en vervolgens naar Holten. Bij de rotonde bij de oude OAD garage passeerde net dat wij arriveerden de truckrun. We namen daarom maar het alternatieve pad langs het spoor. Zo kwamen we uiteindelijk na een mooie tocht weer in Rijssen.


BuienRadar