9/4 – T5-Rondje Ommen

Auteur: Joke
Toerleider(s): Johan Witten
Groep: T5
Aantal KM: 80
Aantal leden: 14

Boerderij hoppen.
Vrijdagavond, de whattsapp staat roodgloeiend.
Bennie heeft waarschijnlijk Corona, dus gaat niet mee.
Hij heeft wel voor een vervanger gezorgd nl. Johan W.
Daar begint het, Johan past de route aan en vraagt aan de vz of we een uur later mogen vertrekken.
Hij geeft hier toestemming voor.
Johan W. appt we komen over Enter, dus graag klaarstaan om 9.10 uur aan de Wierdenseweg.
Brigitte en Johan K. komen deze keer bij mij, en gezamenlijk fietsen we naar de afgesproken plek.
We zijn veel te vroeg en Brigitte en ik nemen een kijkje op de Elsgraven, waar we beide nog nooit zijn geweest ๐Ÿ˜en verwonderen er ons over dat het zo groot is en er zoveel huisjes staan.
Als we weer bij de ingang komen, komt de delegatie uit Rijssen er al aan fietsen.
Gauw nog even een foto gemaakt๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰ en hup op de fiets.
Tot nog toe lijkt het met de verwachte buien mee te vallen, maar dat zal nog veranderen.
Via Rectum achterlangs Wierden, richting Den Ham en langs de Lemelerberg en Lemelerveld richting Ommen. Zoals we al โ€œgewoonโ€ zijn, over prachtige verkeersluwe wegen en paden. Genietend van de vele bloeiende krentenbomen, een prachtig gezicht, de lente komt er echt aan. Maar april doet wat het wil.
Maar eerst nog de eerste regenbui in aantocht. Die wordt aangekondigd door een flinke dot wind.
We zien een grote schuur met openstaande deuren en daar wachten we de bui af om daarna zonder verdere problemen bij de โ€œNieuwe Brugโ€ in Ommen aan te leggen voor een lekkere kop (of twee )koffie of thee .
Andries L. heeft erg last van zโ€™n astma en belt zijn vrouw om hem op te halen. Jammer, maar beter voor hem.
Beterschap Andries namens ons allen.
Wij pakken onze fietsen bij de horens en zitten net in formatie als het weer begint te miezeren en even later te plenzen.
Gelukkig zien we weer een grote schuur waarvan de deuren half geopend zijn, wij kunnen er wel onderdoor๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚de bewoners zijn nergens te bekennen maar er zijn wel gevaarlijk uitziende woest blaffende honden binnen, Wie durft??
We besluiten het maar te gokken dat het goed is. Er staat een 2 meter groot stalen ros voor de deur dus waarschijnlijk een fietsliefhebber. Die begrijpt ons wel๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Als we net weer op de fiets zitten horen we het sein, โ€œโ€ technisch lekโ€โ€ Deze keer is het Johan S. en aan alle kanten krijgt hij advies hoe hij dat het beste aan kan pakken met dit koude weer. Hij zegt dat het na wat zoeken, prima gelukt is.๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰
Verder maar weer, op naar de volgende bui en volgende boerderij of schuur.
Dat duurt niet zo heel lang . Dichtbij Luttenberg komt de volgende bui eraan deze keer een hagelbui,
We vinden nu een grote schuur waar we als makke schapen allemaal netjes tegen de muur gedrukt de bui afwachten.
Verder maar weer.
Nu met de wind in de rug is het minder erg maar voor de ergste hagel/regen zoeken we toch weer een plekje om te schuilen, en deze keer is het een klein schuurtje waar we met zโ€™n allen als in een potje met pieren opgepropt staan maar de verhalen zijn er niet minder lachwekkend om.
Vanaf dan gaat het goed met de buien en achterlangs Hellendoorn via Nijverdal naar Rijssen en daar gaat het alsnog mis, nu LEK, echt โ€œgewoonโ€ lek. Louis S. overkomt het. Met iedereen er om heen en alle goede raad ter harte genomen te hebben, wordt de band vakkundig verwisseld en kunnen we de laatste kilometers flierefluitend afleggen.
Rijssen naderend bedanken we Johan voor weer een mooie rit en de anderen voor de bijzondere gezellige morgen.
Het was echt geen straf om vanmorgen te gaan fietsen, ondanks of dankzij de regen/hagel/wind en de soms toch lekkere zon.
Ik heb er van genoten๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰ en volgens mij de medefietsers ook. We hebben veel gelachen.๐Ÿ˜‚ enโ€ฆโ€ฆโ€ฆโ€ฆ.Een dag niet gelachen, een dag niet geleefd.

Joke.