Toerleider(s): Johan Witten en Bennie Aanstoot
Groep: T4
Strava link:
Aantal KM: 90
Aantal leden: 24

Na vrijdagavond van de TL het berichtje naar Enter gelezen te hebben, het volste vertrouwen om zaterdagmorgen aanwezig te zijn. Zoals tot nu toe ziet het kleurrijk uit bij de sporthal alle groepen weer goed bezet.
We gaan op pad met 20 personen en achter het park op de Albersdijk direct splitsing van de groep. Vier verstandige leden blijven op 100 mtr achter de voorsten rijden en kunnen tot Spenkenbrink weer aansluiting vinden.
Lijkt erop dat ze deze morgen niet mee mogen. Op de Ypeloweg staan de Entersen ons op te wachten en gaan verder. Deze morgen vele Twentse buurtschappen doorkruist. Alle namen zijn niet blijven hangen maar enkele vergeet je niet zo snel, o.a. Leijerweerd, Witmoes, Ypelo, Koohorst, Twickel, Oele, Boekelerveld, Broekheurne onder Enschede, Steenhaarpleske, Stepelo, Eppenzolder en Benteloseberg etc.
Het eerste deel tot aan de koffie meestal de wind mee op enkele stukken ook behoorlijk tegen. Wie er in de eerste groep op kop komt rijden maken we onderling in de tweede groep een raadspelletje van. Harry is voorlopig de winnaar hiervan. Hatjagers zijn het die het tempo tegen de wind in strak houden. Slachtoffers vallen er gelukkig niet
maar voor Buurse gaat de 2e groep toch maar temporiseren. Johan belt  de cafébaas dat het iets later wordt.
Een prachtig Grolsch café midden in Buurse is het rustpunt. Een aanrader ook voor TCR als je in de buurt bent.
Sterke verhalen gaan over de tafels, meest hoor je ze niet voor de eerste keer. Nu zitten er ook enkele nieuwe bij. Als we weer vertrekken rollen er enkele accu’s door het cafe. Vraag aan Brigitte waar deze te koop zijn. Maar helaas zijn het super moderne bandenlichters. Voor Hoaksebergen wil Johan rechtdoor i.p.v. rechtsaf. Zegt hij doodleuk dat hij nog een afspraak voor zijn gehoor heeft bij Specsaver in dit dorp.
Na de oversteek N18 zware wind op kop en tempo zakt. Zelf geeft m’n rikketik aan dat ik al een poosje in het rood rijdt en sla een paar aflosbeurten over tot voorbij Bentelo.
Op de Dorreweg weet een ieder ongeveer weer waar we zijn en de gezichten fleuren weer op. In Wiene het kanaal over en via Zomerweg en het Entersebroek naar Rohaanbeton en dan huiswaarts.
Johan een prachtige route over weggetjes en buurtschappen voor de meesten onbekend terrein.
Een hartelijke dank hiervoor en tot ziens.
vr.groet
Herman en alle TCR’s leden


BuienRadar