Auteur: Eric Harbers
Toerleider(s): Gerwin/Anton
Groep: T1/T2
Strava link: https://www.strava.com/activities/2006474319
Aantal KM: 39
Aantal leden: 10

Deze keer geen verslag van de wegfietsers en daarom maar een keer van de zandhazen.

Voor het weekend was al duidelijk dat het doorgaan op zaterdag morgen voor het eerst dit MTB seizoen wel eens letterlijk in het water kon vallen.
Vrijdag avond daarom ook niet zoals gewoonlijk de klere(zooi) klaargelegd maar in plaats daarvan de wekker uitgezet. Ook wel eens lekker een keertje.
S`morgens een uur of 10 de weerapps maar eens geraadpleegd of het de hele dag gaat regenen of dat het nog droog word, gelukkig trekt om 11 uur de laatste grote bui het land uit.
In de T1 app zag ik al een oproep voorbij komen ` wie gaat er vanmiddag mee fietsen? `
Hetzelfde was ik al van plan om te doen in de T2 app en zo gezegd zo gedaan.
In beide groepen kwam al snel positief geluid en zo begeef ik me iets voor half 2 naar de Reggehal.
Daar aangekomen begint het ook nog te regenen en haasten we ons in de 2 aanwezige bushaltes.
Als het net half 2 is geweest gaan we toch vol goede moed op pad, droog blijven en schoon blijven al helemaal is vandaag geen reële gedachte.
Er is besloten om richting de Holterberg te gaan, Gerwin heeft er zin in en sleurt ons over een zuigende Katoendijk heen, omkijkend waarom niet iedereen in zijn wiel zit.
Nadat we de N350 (Rijssen-Holten) zijn overgestoken gaan we via het sportpark van Holten de Holterberg in om daar de blauwe route op te pakken.
Dat het hier en daar glad was dat was geen verrassing maar al met al was het goed te doen.
Uiteindelijk komen we aan bij de oversteek N35 (Nijverdal-Zwolle) en besluiten we unaniem om via de `Henk Poorte track` huiswaarts te gaan.
Kort voordat we de drassige ondergronden verlaten word de gaskraan nog even flink opengedraaid op het laatste modderpad, heerlijk.
Op de Lichtenberberdijk blijven we ook niet stil zitten en met zo`n 40 km op de teller en de nodige modder op zowel fiets als rug mogen we thuis de fiets weer flink afspuiten.

Kortom het was een lekker baggerritje.


BuienRadar