Bloemendal ATB – 13 jan

//Bloemendal ATB – 13 jan
[one_whole boxed=”true”]

Naam toertocht: Bloemendal MTB-tocht

Datum: 13-01-2018
T1
Auteur: Anton Janssen
Toerleider(s): geen
Groep:
Strava link:
Aantal KM: 45
Aantal leden: 730

Verslag: Bloemendal MTB-tocht

Eigenlijk ben ik nooit zo enthousiast over een georganiseerde MTB-tocht. Natuurlijk kom je op plekken waar je normaal niet komt, ontmoet je weer eens mensen die je lang niet hebt gezien, maar toch… Ik mis altijd een beetje het clubgevoel bij zo’n tocht. Bovendien is het vaak erg druk en fiets je soms in file. Geef mij maar de ruimte en lekker fietsen met je eigen clubmaten. Maar goed, misschien is vandaag alles anders, want de Bloemendal tocht staat op het programma, georganiseerd door onze eigen MTB-commissie. En dat belooft meestal iets goeds! Ik heb de voorafgaande dagen de eer gehad een klein beetje te mogen helpen met de organisatie: spandoeken bevestigen en op vrijdagmiddag pijlen ophangen. De verwachtingen van de organisatie zijn hooggespannen: we gaan voor een record aantal deelnemers! Bovendien zijn de mannen ( en één vrouw) er weer in geslaagd om een verrassende route uit te zetten van meer dan 45 km.
Met deze voorkennis vertrek ik rond 10 voor negen van huis. Ik heb besloten maar een aantal maten van de T1 op te zoeken en met hen de route te rijden. Op de parkeerplaats bij de Koerbelt wemelt het al van de auto’s: dat voorspelt veel goeds. Bij de poort van Sportclub passeer ik onze charmante gastvrouw Joke en ook bij de kantine is het al een drukte van belang. Maar…niemand van de T1 te bekennen. Ze zijn al vertrokken?! De enige die ik kort nog even spreek is Marien Mensink, ons nieuwe en snelle lid in een spliksplinternieuwe TCR outfit. Ik besluit maar te wachten op Maarten. Hij komt op de fiets uit Hengelo en zal rond half 10 vertrekken. Kan ik mooi van de gelegenheid gebruik maken een kop koffie te drinken en de drukte bij de inschrijving in ogenschouw nemen. En druk is het! Rijen voor de inschrijving, maar de inschrijvingsdames zorgen voor een snelle afhandeling. Ook blijkt weer eens het gemak van Scan and Go van de NTFU.
Rond half 10 vertrek ik met Maarten, Nico en nog een paar mannen. In de Ravijntjes sluiten we achteraan in de file en ik geniet van het uitzicht op een kronkelende rij mountainbikers. Zoals elke file lost ook dit zich op en even later fietsen we over een prachige route richting de A1. Aan de overkant is er ruimte genoeg om flink door te rijden en te genieten van de prachtige natuur. Het weer werkt echt mee vandaag. De organisatie heeft toestemming gekregen om te fietsen door een mooi bosgebiedje bij de Bovenberg en dat blijkt verrassend mooi. De route gaat terug over de A1 en kronkelt verder door de Rijssense bossen richting de eerste verzorging. Deze is bij het “Sowecohuis”, de thuisbasis van de MTB-onderhoudscommissie. Een geweldige locatie voor een stop.  Het is hier immens druk en reuzegezellig. De verzorgingsploeg heeft de handen vol om iedereen te voorzien van een krentenbol en een warm drankje. Hier hoor ik ook de eerste berichten van meer dan 700 deelnemers!
We vervolgen de route door de Groene Kruisbossen en slingeren richting de Langenberg. En daar…komt een abrupt einde aan deze prachtige tocht (althans voor mij). In no-time bevind ik me ergens tussen hemel en aarde, om met een harde klap op mijn gezicht te landen! Wat is er gebeurd? Het blijkt dat ik bij het ronden van een bocht met mijn rechter pedaal hard een uitstekende ( nou ja..uitstekend?) boomstam heb geraakt en ik met fiets en al ben gelanceerd. De schrik zit er bij mijn medefietsers goed in terwijl ik op de grond lig. Gelukkig ben ik bij Maarten in goede handen en het blijkt mee te vallen. Alles doet het nog na controle en kan ik rustig naar huis rijden. Helaas heb ik de rest van de mooie route moeten missen, maar dat zal ook wel voor elkaar zijn geweest.
Na me thuis een beetje te hebben opgelapt en gedoucht,  maar even terug naar Sportclub. Gerda geruststellen en de organisatie bedanken. Als ik daar terug ben ontmoet ik Geert Averink en Johnny Tijink, de slachtoffers van de vorige editie. Ze verzekeren me dat alles wel weer goed zal komen.
Ik hoor dat er meer dan 730 deelnemers zijn geweest! Een recordaantal! Een geweldige waardering voor degenen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt en een mooie reclame voor onze Tourclub. Commissie namens iedereen bedankt voor de geweldige organisatie !

Anton

ps.  Ben zaterdagmiddag op aanraden toch maar even naar de huisartsenpost geweest. Alles in orde. Maandag maar weer een stukje fietsen.

 

[/one_whole]
By |2018-01-14T12:59:59+00:00januari 14th, 2018|Redactie|Reacties uitgeschakeld voor Bloemendal ATB – 13 jan