Clubavond 2023

Datum: 03-02-2023
Auteur: Erik ten Hove

Dat het motto bij de Toerclub Rijssen is ” TCR meer dan fietsen” komt op een avond zoals de afgelopen vrijdag gehouden clubavond weer goed naar voren.
Jazeker, de corebusiness van de club is fietsen, in de winterperiode op de MTB door de bossen crossen of op de racefiets over weg (en inmiddels ook op de gravelbike) en in de zomerperiode met z’n allen op de weg op de racefiets. Maar de overige activiteiten binnen de club die er worden gehouden zijn minsten zo belangrijk om het sociale element nog meer te versterken.
Wat dat betreft hebben we een prachtige club, waar best wel wat op aan te merken zal zijn (wie is volmaakt?), maar deze club staat als een huis.
Terug naar de clubavond.
Eerst het ontvangst met koffie en cake (we hebben 75 leden mogen begroeten)
Daarna de bekendmaking clubkampioen 2022. Dit is Gerwin Voortman met 246 punten geworden.
We hadden de bekendmaking van het kilometervreters klassement TCR app 2022. Bij de dames is de winnaar: Jannie van Pijkeren met 7.355 km en bij de heren Bertus Dekkers met 6.700 km. Winnaar van het kilometerklassement Strava 2022 is bij de dames geworden Jannie van Pijkeren met 11.529km en bij de heren Wout Klink  met 17.288km.
Daarna was het tijd om aandacht te schenken aan een aantal personen die onze club al 25 jaar trouw zijn.
Berend Schreurs / Gerard Brinkman / Gerrit Brinkman / Jan Dannenberg / Arjan Paalman. Op naar het 40 jarig jubileum mannen.
Ook dit jaar weer de uitreiking van de Jan Slofstra bokaal 2022. Dat is iemand die van essentieel belang is voor de club op diverse onderdelen. Anton Jansen mocht deze eer in ontvangst nemen.
En dan nog een uniek moment dat niet elk jaar terug komt en ook niet zo maar wordt uitgereikt. dat is de titel van erelid.
In het huishoudelijke regelement Tourclub Rijssen  staat omschreven wanneer deze waardering je toekomt (voor degene die denkt in aanmerking te komen)
De eer was voor Gerrit Wessels (dat is weer jaarlijks 75 euro minder inkomsten voor de club, maar kunnen we hebben)
Op deze avond waren er een aantal mededelingen zoals de start van het zomerseizoen op zaterdag 4 maart. Vanaf 28 maart zijn er weer de avondtrainingen en de pre-vakantietrit met groepsfoto’s wordt gehouden op 29 juli.
Ook werd er een korte uitleg gehouden van de volgende dit jaar de houden bijzondere tochten zoals: BiTT /BuTT /ToT /TdRC /AF4D.
Gerrit Wessels heeft nog even iets verteld over de in oprichting zijnde veteranen-commissie waar hij op de ALV in maart een presentatie over zal geven (een idee wat absolute waarde brengt in/voor de club).
Daarna was het tijd voor een gezellig samen zijn onder het genot van een hapje en drankje. Het was mooi te zien dat we een aantal nieuwe jonge leden binnen onze vereniging hebben die ook op deze avond aanwezig waren. Mannen maak reclame voor onze club bij jullie vrienden, kennissen zodat er nog meer jonge leden zich gaan aanmelden. En “oudere leden” betrek deze mannen er ook bij zodat ze het gevoel krijgen en behouden dat ze er bij horen. (denk breder en niet in groepjes)
Kortom een geslaagde avond die we hopen nog vaak te mogen/kunnen houden.

hartelijk groet
Erik ten Hove
namens het bestuur