COMMISSIEAVOND 2019
DE INTRODUCTIE VAN HET WOORD STRAVAGE (KIJK OP STRAVA)

Vandaag de eerste commissieavond in ons eigen Tourhoes.
Bij binnenkomst kan ieder voor zichzelf een kop koffie met heerlijke appeltaart ophalen aan de bar.
Anton opent deze avond en bedankt alle vrijwilligers voor hun inzet het afgelopen jaar. Zonder jullie is niets mogelijk.
Hij merkt op dat we 18 commissies hebben bij TCR,  goed voor 119 vrijwilligers. Hij zegt:  “En we zitten hier met ongeveer
met 60 leden,  hoe kan dat”? wel heel eenvoudig, een aantal vrijwilligers zitten in meerdere commissies. Dat maakt ons zo sterk. Nogmaals alle vrijwilligers, BEDANKT. Daarna geeft hij de microfoon over aan Jos van Helden onze spreker en leider van deze avond. Eerst nog een kop koffie en dan kan het feest beginnen.
Jos heet iedereen nogmaals welkom en zegt dat hij is uitgenodigd om deze avond een lezing te geven over STRAVA,
De heer K.U. Doo (u weet wel die man met de rode duim) was wegens ziekte verhinderd en daarom heeft het bestuur Jos uitgenodigd om deze avond te komen spreken over Strava. Jos geeft ons nu uitleg hoe Strava werkt en wat het teweeg kan brengen “STRAVAGE” dus, het nieuwe woord 2019 voor TCR (en kijk wat er de volgende dag op strava gebeurd.) Jos het is bijzonder met die vooruitziende blik van jou. Dat was dus de lezing.
Dan trekt Jos zijn colbert uit en gaan we over tot het andere thema van deze avond: een bierproeverij.
Hij heeft voor iedere groep een emmer en daarin zit: Kaas, worst, stokbrood, dorito’s, een stukje brie, roomkaas,en een mes ook een vragenformulier en 7 kaartjes van soorten bier die deze avond geproefd en getest moeten worden. Daar moeten de 7 groepen zich deze avond mee vermaken. De eerste stukjes worst en kaas en stokbroodjes gaan al snel over de tafels.
Dan wordt de eerste kannen met bier uitgereikt en kan de test beginnen, wie weet welk biertje dit is. Dit moet op het wedstrijdformulier worden ingevuld evenals de smaak, de reuk, de kleur, de nadronk etc.
Hierna een aantal uitspraken die we tijdens de proeverij gehoord hebben.
Bij het bavariapilsje: dit ziet eruit als een soort badschuim dat ik altijd gebruik, alleen ruikt het anders.
Na de 4e kan bier,  het volgende: Jullie hebben alle zeven bieren in één vat gedaan en wij krijgen iedere keer dezelfde voorgezet. Ik proef geen verschil meer.
Bij Grolsch (zelf drinker van Grolsch) Wat’n boch, doar hooi miej gen kratje van te haaln, dat zoep ik neet op.
Tussen de biertjes door worden er nog lekkere warme hapjes geserveerd en als laatste een heerlijke gehaktbal.
Na alle zeven bieren te hebben geproefd, moet het vragen formulier nog even worden ingevuld. Dat heeft nogal wat voeten in de aarde want daarin zijn heren erg fanatiek, al vergeten sommigen dat er ook een achterkant moet worden ingevuld.
(wat drank al niet kan doen met een mens) hahahaha.
Als eindelijk alle formulieren zijn ingeleverd en nagekeken komt de groep van Johan K.(T4) eruit als de beste
kenner van de bieren, zij hadden maar liefs 5 bieren goed. En Grolsch komt als lekkerste pilsje uit de test.
Dan bedankt Anton  Jos voor de invulling van deze avond en blijven we nog lekker de laatste pilsjes opdrinken en gezellig napraten.

Een fantastisch leuke avond, ik heb genoten, gezellig waren veel gehoorde kreten.

Joke