Van de redactie:

Afgelopen woensdag was de laatste avondrit van het zomerseizoen 2019, gisteren de traditionele kroegentocht, die het seizoen vwb de zaterdagtochten op de weg afsluit. Nu is dat ook weer niet geheel correct, want al jaar en dag vertrekt ook in de winter op zaterdag een ¨wegploeg¨. Zelfs de laatste avondrit zou een discussiepunt kunnen zijn, gezien het feit dat ook al weer enkele jaren lang op dinsdagavond, voorzien van voor- en achterlamp, een groep TCR leden door de duisternis ploegt over een vaste route. Als we de winter er bij pakken, dan zien we op maandagmiddag een MTB ploegje, op dinsdagavond een avondwegploegje, op woensdagmiddag een MTB ploegje en op zaterdag de hele bubs het bos in of op de weg. Met andere woorden, ook in de winter is er geen sprake van rust.

Terug naar de Kroegentocht, sinds enkele jaren wordt de Kroegentocht (KT) om de beurt per toergroep georganiseerd. Dit jaar de T4. De 3 Jś, (Joke, Jans en Johan K.) hebben de leiding in handen en voorzien elk aanrijdend lid van een cijfertje, corresponderend met de toergroep waarin je wordt geacht te vertrekken. Nummertje 2 voor de redactie, toevalligerwijs beide redactie leden in groep 2. Onder leiding van Bennie Aanstoot (T4) rijden we een mooi rondje en blijven in de buurt van Holten en Markelo. Na 40 km terug bij het Tourhoes en voorzien van een bak koffie en een schuin gesneden dubbele plak krentenbrood beginnen we aan het tweede rondje. De zegeningen van GPS zijn niet altijd zaligmakend, Bennie heeft wederom het eerste rondje geactiveerd en er ontstaat een worsteling tussen wat Bennie wil en zijn GPS-toestel. Uiteindelijk wint Bennie de strijd en wordt het toestel voorzien van de juiste ¨tweede rondje¨ instructies. Het tempo wordt aangepast aan de leden van de groep. Zowel tijdens het eerste rondje als tweede rondje zijn we door de 3 J´s gevraagd om 3 letters uit te beelden. Dit levert vermakelijke toestanden en suggesties op. Ergens bij Markelo en daarna in Hengelvelde worden de letters ludiek samengesteld. We doen ons stinkende best, want er zal vast een mooie prijs (slagroomtaart ?) te verdienen zijn.

Vanaf de rotonde Markeloseweg via Rijsserberg (bovenop wachten ?) wordt het tempo toch opgevoerd en wordt de groep die de hele ochtend leuk en saamhorig met elkaar heeft gefietst, wreed uit elkaar gerukt. Wie oh wie is als eerste bij het Tourhoes ?

Binnen in het Tourhoes is het een gezellig samenzijn van geel en blauw, 2 consumpties van de club en buiten dressuur rijdende Oosterhoffruiters. De slagroomtaart pastte blijkbaar niet in het budget…. helaas.

Joke, Jans en Johan K, hartelijk dank voor deze prima georganiseerde Kroegentocht. Dat door elkaar rijden, versterkt het clubgevoel en zouden we vaker moeten doen. Wellicht volgend jaar weer een Regelmatigheidsrit, een koppel tijdrit, puzzeltocht of individuele tijdrit, als het maar clubgevoel geeft met gezelligheid in het Tourhoes.

De Tourhoescommissie zou dit prima kunnen regelen, toch ?

De redactie TCR