Ermelose klimtoer – Rob Smit

//Ermelose klimtoer – Rob Smit

Datum: 11-05-2018
Auteur: Rob Smit
Strava link: 
Aantal KM: 118
Aantal leden: 1

Vrijdag 11 mei heb ik weer eens gefietst op wegen die ik vroeger ook gefietst heb toen ik nog in Ermelo woonde. In mei kan ik door diverse omstandigheden weinig op de fiets. Verder is het een mooie training voor mijn sponsortocht voor de De Hoop in Dordrecht (Cycle for Hope), die ik zaterdag 23 juni ga fietsen.
Vrijdagochtend ging ik al vroeg op pad. De auto kon ik bij mijn vader neerzetten, die nog steeds in Ermelo woont. Aangezien het nog behoorlijk fris was om half 8 ‘s ochtends waren de arm en beenstukken beslist geen overbodige luxe. Maar het zonnetje was ook al heerlijk aanwezig, dus dat beloofde veel goeds.
Vervolgens op de fiets naar het startpunt, De Muzenhof aan de Leuvenumseweg. Tegen 8 uur was het daar nog rustig, waardoor ik met scan & go snel op weg was voor mijn rondje van 110 km. Eerst naar Leuvenum en dan via de ‘vogeltjesweg’ naar Stakenberg. ‘Vogeltjesweg’ heet niet officieel zo, maar thuis noemen we deze weg zo omdat er altijd vogeltjes zingen: ook vandaag. Oude tijden herleven!
Via de Stakenberg kwam ik in Elspeet om vervolgens naar Uddel te fietsen en dan de Aardhuisweg op, de eerste serieuze hoogtemeters voor deze dag. De Aardhuisweg komt uit op de autoweg van Apeldoorn naar Voorthuizen: hier gaat het links af richting Apeldoorn. Tot nog toe zijn het bekende wegen, die ik vroeger ook veel gefietst heb.
Vanaf Apeldoorn worden het wegen die ik minder ken, maar prachtig mooi om te fietsen. Heerlijk door de bossen over de Veluwe. De zon krijgt ook wat meer kracht, zodat in elk geval de beenstukken naar beneden kunnen. Via Ugchelen en Beekbergen kom ik bij de eerste stop bij een camping. Hier was veel gemopper onder de deelnemers omdat de banaantjes en krentenbollen niet gratis gepakt konden worden. Ik had zelf ook eten bij me en na daarvan gegeten te hebben snel weer door.
Vlak na deze stop splitste de route voor 155 en 180 km van de 110 km. De 110 km liet de Posbank links liggen. Via Hoenderloo door Kootwijkerzand naar Radio Kootwijk: prachtig fietsen. Bij Hoog Buurse was de tweede stop die door VWV Ermelo (organisator van deze toertocht) bemenst werd. Na een kopje bouillon, een plak koek en een halve banaan (dit keer allemaal wel gratis) weer verder.
In Hoog Soeren gaat het even mis. Ik mis een bordje waardoor ik wat extra kilometers en hoogtemeters maak. Nadat ik weer op de route zit kom ik weer op de autoweg Apeldoorn – Voorthuizen en gaat de route richting Voorthuizen. Na Nieuw-Milligen naar rechts om uiteindelijk in Garderen uit te komen. Nog een laatste stevige klim van Speuld naar Drie en dan de laatste kilometers downhill naar Ermelo.
Na 4,5 uur fietsen en met 118 km en 790 hoogtemeters in de benen kom ik weer bij mijn vader thuis. Na een kop koffie even lekker onder de douche en dan nog gezellig met hem eten om vervolgens weer naar Rijssen te gaan. Een mooie tocht over de Veluwe die goed georganiseerd is door VWV Ermelo. Een aanrader.
En mijn sponsortocht?
Dat moet wel goed komen verwacht ik. 140 kilometer in de omgeving van Dordrecht. Ik heb er zin in! Je kunt me via deze site sponsoren: https://www.cycleforhope.nl/actie/rob-smit (De Hoop heeft ANBI-status, dus je gift is voor de Belastingdienst aftrekbaar).


TCR kalender


 1. Zaterdag toerritten

  december 15
 2. Zaterdag toerritten

  december 22
 3. Zaterdag toerritten

  december 29
 4. Zaterdag toerritten

  05/01/2019

BuienRadar


By |2018-05-13T11:51:09+00:00mei 13th, 2018|Redactie|2 Comments

2 Comments

 1. J bakker 15/05/2018 at 23:54

  In de vorige eeuw gingen we regelmatig richting de Veluwe met afstanden zo rond de 150 km en waren we wat later thuis. of met eigen tochten resp. Met door clubs daar in de buurt. Nog steeds zeer de. moeite waard..

 2. Elbert Dijkgraaf 15/05/2018 at 18:16

  Geboren en getogen in Elspeet heb ik veel in de omgeving Apeldoorn gefietst. Prachtige omgeving met veel klimmogelijkheden. Gaan we met de tourclub eigenlijk nooit naartoe (ik ben er tenminste nooit met TCR geweest).

Comments are closed.