T2 zoekt tourleiders !!!

//T2 zoekt tourleiders !!!
[one_whole boxed=”true”]

We hebben maandag 25 september vergadering gehad met de groepstoerleiders.
Daar zijn o.a. aan de orde gekomen de groepsgrootte en de vraag naar meer toerleiders.

Groepsgrootte:
Opvallende zaken zijn de wel erg grote T5 groep terwijl de groepen T2, T3, T4 en T6 wat aan de kleine kant zijn. Na de bouwvak kun je wel zeggen “te klein”.
Zou mooi zijn dat dit wat evenwichtiger verdeeld was.

Het vinden van toerleiders:
Bij T2 stoppen drie toerleiders er mee. Er blijven hier zo weinig toerleiders over dat deze groep niet als zelfstandige toergroep kan blijven draaien in het TCR-systeem.

Bij T5 is al enkele jaren een structureel te kort aan toerleiders. Zeker als je kijkt naar de grootte van T5 dan kun je stellen dat bij T5 zeven toerleiders nodig zijn.
T5 heeft een begin gemaakt, zij hebben een toerleider in opleiding. Hij leidt nu nog hoofdzakelijk de tweede groep. T5 is er nog niet, blijft zorgelijk maar kan blijven draaien!

T2 heeft een groot probleem met het vinden van toerleiders. Veel zijn gevraagd maar het resultaat is dat er geen enkel lid bereidt is om toerleider te worden.
Toch zijn we toerleiders nodig en die moeten komen uit de eigen gelederen van T2.
Er kan niet geëist worden dat jongens van andere groepen hier toerleider worden.  
Mensen van T2, denk in jullie eigen belang goed na als je wordt gevraagd om toerleider te worden. Zoiets wordt je niet zomaar gevraagd. De bestaande toerleider die dat vraagt zal je dan wel geschikt vinden voor deze functie. Dankzij het systeem van toerleiders kunnen we met zijn allen lekker en onbezorgd genieten van de mooie tochten die we altijd kunnen rijden. Laat dit systeem niet in duigen vallen!
Bij T2 is de situatie zodanig dat er door het bestuur wordt nagedacht over deze situatie.
Als er geen toerleiders bij komen, minimaal twee, dan wordt T2 leeg gemaakt, d.w.z. deze leden moeten dan hun heil zoeken bij de andere groepen.
Getalsmatig kan dit ook best want T2, T3 en T 4 zijn allemaal kleine groepen!
De benaming van de groepen blijft dan wel het zelfde alleen gaat T2 dan in de mottenballen.
Laat dit niet gebeuren, toerleider zijn is best leuk!
Creatief bezig zijn met het maken van een route, het zoeken van een koffieadres. Als dan na afloop alles weer klopt dan heb je best voldoening van je taak.
Daarnaast kun je worden ondersteund door de ervaren toerleiders om de werkwijze en GPS-systemen bij te brengen enz. Ook is er een financiële regeling voor de aankoop van een GPS-toestel.

HET EINDE VAN T2? LAAT DAT NIET GEBEUREN!

Henk van Pijkeren.

[/one_whole]
By |2017-10-10T21:58:03+00:00oktober 10th, 2017|Toerschema|Reacties uitgeschakeld voor T2 zoekt tourleiders !!!