Auteur: Jan Peter de Jager
Toerleider(s): Gerard Mulhof
Groep: T4
Strava link:
Aantal KM: 105
Aantal leden: 5

Na black friday is het vandaag gray saturday. We gaan de zon niet zien vandaag. Er ligt een grijze deken over het land. De temperatuur ligt net boven het vriespunt. Maar de weg is droog en regen wordt pas in de middag verwacht. We kunnen dus ook deze zaterdag weer fietsen op de weg. Uiteindelijk staan er 5 wegfietsers tussen de vele MTB-ers bij de Reggehal. ‘Jullie zullen het wel koud krijgen op de weg’ wordt door verschillende MTB-ers gezegd. En, inderdaad, het is fris vandaag.
Gerard heeft weer een route voorbereid, maar Wout weet dat het vandaag de intocht is van Sinterklaas in Geesteren. De afgelopen twee jaar zijn we daar als weggroep ook naartoe gegaan, wat mooie foto’s opleverde. We laten onze kinderharten spreken en gaan richting Geesteren. Met 5 hebben we een taakverdeling dat Wout de route aangeeft en Gerard bepaalt wanneer er moet worden gedraaid. Gezellig pratend fietsen we via mooie droge binnenwegen naar Goor, Markvelde en zo zijn we binnen een uur in de buurt van Geesteren. Net voor Geesteren komen we op de Esweg het bonte Spaanse gezelschap van Sinterklaas en zwarte pieten tegen. Ook voor hen begint de ontmoeting met een aantal volwassen kerels uit Rijssen op wielrenfietsen al een traditie te worden. Van een afstand worden we al toegezwaaid en we horen ‘ja hoor, ze zijn er weer’ roepen. Ze hebben er duidelijk zin in om de kinderen van Geesteren een mooie intocht te geven. We krijgen pepernoten mee voor onderweg en we wensen elkaar succes. Tot volgend jaar, roept een zwarte piet ons na.
In Geesteren laveren we ons tussen de kinderen en ouders door en maken vervolgens weer tempo. In Borculo warmen we ons op in lunchroom De Heerlijkheid. Lekkere koffie en vooral ook gezellige gesprekken. Na de koffie gaan we richting Ruurlo en daarvandaan naar het noorden via Barchem naar Lochem. Met een lekker tempo koersen we snel weer richting de A1. We  zien dat we vroeg weer terug in Rijssen zullen zijn. Wout stelt voor om daarna nog even een rondje Holterberg te doen. Als we in Rijssen zijn aangekomen heeft hij 80% van onze groep overgehaald. We fietsen dus met vier weer naar Holten. Op de Holterberg moeten we twee keer stoppen omdat eerst Rob en later Gerard ketting – schakelproblemen hebben. Deze worden vakkundig verholpen. Uiteindelijk hebben we ruim 100 km op de teller. Het was weer een mooie en gezellige wegtocht. Wout bedankt voor het navigeren en Gerard voor het bewaren van de orde in de groep.
Tot volgende week !