Er gaat wat veranderen aan de kleding en de kledingverstrekking.

Tijdens de algemene ledenvergadering van 2017 werd bij de controle door de kascommissie de opmerking gemaakt dat de voorraad  kleding €6000,- was en dat vond men toch wel wat veel voor ons clubje.
Ja, na enig beraad zijn we zelf ook tot de conclusie gekomen dat dit veel is.
Daarnaast kregen we regelmatig signalen dat onze kleding van redelijke kwaliteit is maar dat er ook wel opmerkingen mochten worden geplaatst.
Haaltjes in de shirts, overigens vaak de oorzaak van het samen wassen van handschoentjes met klittenband.
Korte broeken vaak klachten over loslatende zemen.
We zijn hierop gaan zoeken naar kwalitatief betere kleding en tevens mooiere kleding.

Als club hebben we zeer goede ervaringen met het merk Ultima, helaas is dat merk door een faillissement verloren gegaan. Echter de fabrikant van deze kleding is nog springlevend en dat is de fa. Vitesse. Ook wel bekend van de sponsorbroeken die we dit jaar hebben ontvangen.

De fa. Vitesse levert ook de kleding aan het bedrijf van Rob Kleinsman genaamd RKBC (Rob Kleinsman Bikes & Clothing) en het merk kleding is KCC.
De keuze is dan ook gevallen op de kleding van Rob. (Dat rijmt ook nog!)

Wat veranderd er aan de kleding?

We hebben Rob de opdracht gegeven om de bestaande kleding exact te kopiëren, dat is, denken wij, gelukt.
Wat betreft de kwaliteit en de uitvoering van de kleding gaan we er echt op vooruit, zijn we van overtuigd. We gaan van een basisuitvoering naar een professionele kwaliteit die bovenal ook nog eens mooi is uitgevoerd met fijne nieuwe stoffen, verborgen ritsen, mooie zomen aan de mouwen, enz. Rob gaat tijdens de georganiseerde pasavonden de kleding laten zien!

Wat gaan we doen aan de grote voorraad kleding?

 • We hebben al een hele tijd de voorraad niet meer aangevuld, zodoende is de voorraad al geslonken naar ± €3200,-
  We gaan vanaf nu deze kleding aanbieden tegen sterk gereduceerde prijzen, daarnaast zijn we toch een kleine voorraad nodig voor nieuwe leden en valpartijen.
  Uiteindelijk houden we alleen de shirts korte mouw in voorraad in de maten 3, 4, 5 en 6. Dus een zeer minimale voorraad.
 • We gaan starten met een webwinkel.
  Jullie kunnen tijdens twee momenten per jaar kleding kopen in de webwinkel
  Begin januari en begin september gaat de webwinkel telkens twee weken open.
  Jullie kunnen dan zelf de kleding bestellen en betalen.
  De kleding wordt vervolgens gemaakt en verzonden naar KCC.
  KCC, Rob Kleinsman dus, gaat voor ieder persoonlijk het bestelde in een pakketje samenstellen, naam er op, enz.
  Vervolgens worden de pakketjes uitgegeven door de kledingcommissie bij Hans Bloemendal.
  Voordat we starten worden er pasavonden georganiseerd op 10 en 11 december, uitnodiging volgt.
  Het is wel belangrijk om allen te komen om te passen, anders kan er niet worden besteld! De maten zijn anders dan van Lorini!
 • Dit betekent dus dat de maandelijkse mogelijkheid om kleding te passen en kopen gaat stoppen als de voorraad geslonken is tot aanvaardbare proporties.
  Er moet dus goed worden nagedacht wat jullie het komende halve jaar nodig zijn aan kleding, denkt hierbij ook aan de koude dagen!

Dit is even een omschakeling, zijn we ons van bewust.

Voordeel is dat we langzaam de voorraad laten dalen tot een verantwoord niveau. Zodoende hoven we als club niet onnodig veel geld in kleding te steken die vervolgens nutteloos in een kast ligt, met dat geld kun  je vervolgens dan ook niets doen.

Wel krijgen we zo een leuke manier van bekijken en bestellen van kleding. Ook krijgen we mooiere kleding.

Een klein maar wel logisch detail, de kleding wordt wel wat duurder maar op een compleet pakket zullen jullie hier niets van merken omdat we verder gaan met Johan Slooijer (Cavallo keukens) als sponsor van de broeken. Korte en de lange broeken, deze worden aangeboden tegen zeer aantrekkelijke prijzen, vergelijkbaar met de sponsorbroek van dit jaar.
Er is wel een voorwaarde verbonden aan de aankoop van de sponsorkleding, er mag alleen worden besteld voor eigen gebruik!

Slotsom: we krijgen een nieuwe manier van bestellen, betere kleding en minder financieel risico voor de club, die per saldo van ons allen is!

Groeten.

Joke, Jannie en Henk van de kleding commissie.

 


BuienRadar