Ronde van Twente op Zaterdag 6 juliBeste tourclubbers,  

Zaterdag 6 juli a.s. wordt de zesde Ronde van Twente georganiseerd. Dit is een klassieker voor de Nieuwelingen en Junioren (jongens van 15 en 16 jaar resp. 17 en 18 jaar). Inmiddels behoort deze wedstrijd tot een van de meest aansprekende wedstrijden in Nederland voor deze categorie renners.
De Nieuwelingen rijden ca. 80 kilometer. De Junioren rijden ca. 135 kilometer. De start en finish is in Enter (waar die dag ook de Ronde van Enter wordt verreden).

In de vorige versies werd alleen in de gemeente Wierden en de Hof van Twente gekoerst. Dit jaar is een lange gekoesterde wens van de organisatie in vervulling gegaan: De gemeente Rijssen-Holten heeft na goed overleg met de organisatie vergunning verleend voor de opname van de Rijsserberg in het parcours. De Nieuwelingen passeren dit jaar de Rijsserberg (vanaf de Brekeld) 1x en de Junioren 3x.

De organisatie van de Ronde van Twente is dringend op zoek naar vrijwilligers die met name hun steentje willen bijdragen in de beveiliging van het parcours. Als bestuurslid van de Ronde van Twente en lid Van Tourclub Rijssen wil ik jullie vragen of je kunt meehelpen in de beveiliging van de passage van de Rijsserberg en bij de start/finish in Enter. Op deze wijze kun je je steentje bijdragen aan de toekomst van het wielrennen in Nederland. Het zou mooi zijn als we uit onze gelederen een 12-tal vrijwilligers bereid zouden kunnen vinden.

Houd rekening met de volgende tijden:
12:30 uur : Melden in de vrijwilligerstent bij de sporthal in Enter (afhalen hesjes en lunchpakket)
13:00 uur : Start Nieuwelingen
15:00 uur: Finish Nieuwelingen
16:00 uur: Start Junioren
19:30 uur: Finish Junioren

Voor alle  vrijwilligers verzorgt de organisatie een lunchpakket en een warme maaltijd en kan er na afloop een drankje in de vrijwilligerstent worden genuttigd en kan natuurlijk de Ronde van Enter worden gevolgd met ook een aantal tourclubbers aan de start.

Inmiddels hebben Anton Jansen en Raymond Kienhuis hun medewerking al toegezegd. Wie volgt?
Opgave kan via dit formulier. Vermeld graag je mailadres en telefoonnummer zodat we voor het verstrekken van verdere info contact met je op kunnen nemen.

Groeten.

René Lammertink